U prodaji od petka

Zato je ovo najbolja pizzeria u Hrvatskoj: Njihov pizza majstor kvalificirao se na Trofeo Caputo

 Berislava Picek/CROPIX
Strogi žiri kojim su predsjedali naši i slovenski profesionalci odlučili su kako je Boris Lukšić napravio najbolju pizzu

Nakon što je u Osijeku održano natjecanje za kandidaturu na svjetski poznati i cijenjeni napuljski Trofeo Caputo, natjecanje najboljih majstora u spravljanju pizze na svijetu, odlučeno je i kako će pizzaiolo zagrebačke pizzerije Franko’s Pizza & Bar biti naš predstavnik.

image
Berislava Picek/CROPIX

Zaslužio je to pizza majstor Boris Lukšić pobjedničkom - Ljetnom pizzom, pohvalili su se na službenom profilu na Instagramu. Njegova Ljetna pizza tipična je napoletana s velikim kozicama i pečenom paprikom, a na meniju jedine hrvatske pizzerije koja se kvalificirala na listu 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije, i to čak tri godine za redom - 2021., 2022. i 2023., naći će se od ovog petka, 9. lipnja.

image
Franco‘s Pizza Bar Instagram

Inače, APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) u suradnji s renomiranim mlinom Caputo, čija brašna distribuira tvrtka Mainardi Food S.r.l. već dugi niz godina organizira na ovim prostorima najprestižnije natjecanje za najboljeg pizzaiola pod nazivom Caputo Pizza Cup. Ove godine u Hrvatskoj je natjecanje održano u osječkoj pizzeriji Novi Saloon.

Važno je istaknuti kako će se pobjednik ovog natjecanja pridružiti Mainardi Pizza Teamu i nastupiti na najvećem svjetskom prvenstvu pizzaiola koje će se održati od 19. do 21. lipnja u Napulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:33