GDJE NA KRAFNE?

Zagrebačka slastičarnica otvorila sezonu krafni, nude 7 okusa. Isprobali smo ih, a evo i cijena

 Privatna Arhiva/
Iz slastičarnice Meet Mia na zagrebačkoj Vlaškoj ulici još jučer su najavili početak sezone krafni. Danas smo provjerili što nude

Iz zagrebačke slastičarnice Meet Mia, smještene u Vlaškoj ulici, još jučer su najavili otvaranje sezone krafni. Na svojim su društvenim mrežama objavili kako danas kreću s prodajom te kako će u ponudi imati sedam različitih okusa - okus pite od jabuke, okus keksa, krafnu s čokoladom i lješnjakom i krafnu s vanilijom i malinom, s pistacijom, samo s vanilijom te krafnu s marelicom.

Krafne u Meet Mia slastičarnici kupujemo svake godine pa smo se tako i danas nešto nakon podneva zaputili po svoje prve ovosezonske primjerke. Kada smo stigli, ispred vitrine na kojoj su stajale uredno posložene krafne dočekao nas je red, a s obzirom na to da su i svi stolovi u slastičarnici bili popunjeni, krafne smo odlučili uzeti za van te se njima počastiti u obližnjem parku Ribnjak.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

I ovog je puta, kao i inače, naš prvi izbor bila već provjereno dobra klasična krafna s pekmezom od marelice koja u Meet Mia slastičarnici košta 1,50 euro ili oko 11 kuna. Osim toga, kupili smo još i krafnu s čokoladom i lješnjakom te krafnu okusa pite od jabuke. Sve tri varijante bile su dobre i korektno napravljene, tijesto je bilo mekano, prozračno i lagano, a punjenja je bilo dosta.

Okus krafne pite od jabuke dolazi s punjenjem od slatkaste jabuke, kojem bismo ipak dodali i malo kiseline koja bi zatim podigla cijelu kombinaciju, dok se na vrhu nalazi prilično neutralna krema od vanilije i crumble koji imitira prhko tijesto. Ova i krafna od lješnjaka i čokolade, koja je bila dobra, izdašno punjena i punog okusa lješnjaka i čokolade, prodaju se po cijeni od 2,20 eura ili oko 16,50 kuna.

image
Privatna Arhiva/

Ipak, sad već očekivano, najviše nam se svidjela klasična krafna s marmeladom od marelice koja je dovoljno kiselkasta te lijepo nadopunjuje prženo dizano tijesto. Baš kao i kod prethodne dvije, niti kod ove krafne nije se štedjelo na nadjevu te je svakako najbolji odabir za klasičare i ljubitelje voćnih okusa. Po krafnu s marmeladom od marelice iz Meet Mie zasigurno ćemo se još vratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 05:10