OVDJE SU SVI DETALJI

Zagreb dobiva ekološku tržnicu, od ovog tjedna predstavlja se 20-ak proizvođača, nudit će eko voće, povrće, med...

Ekološka tržnica radit će svakog četvrtka od 6. lipnja do 11. srpnja, u vremenu od 16 do 20 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun

Od ovog četvrtka, 6. lipnja, od 16 sati na Jarunu se pokreće prva ekološka tržnicu. Nalazit će se u sklopu već postojeće tržnice, a projekt je pokrenuo Zagrebački holding, podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije. Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda s ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

image
Jakov Prkic/Cropix
image
Jakov Prkic/Cropix

Ekološka tržnica radit će svakog četvrtka od 6. lipnja do 11. srpnja, u vremenu od 16 do 20 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. Kako poručuju iz Grada, u planu je da ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu. U pitanju je zapravo projekt kojim organizatori žele omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi i slično, a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Iz Grada su pozvali građane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice. Ovog četvrtka na tržnici će se predstaviti 20-ak ekoloških proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 08:21