Koliko ste se puta samo našli u oblaku pare dok ste cijedili tjesteninu iznad sudopera u cjedilu? Vjerujte nam, postoji bolji način! Iako je baka vjerojatno uvijek koristila cjedilo, šteta je potrošiti vodu u kojoj se tjestenina kuhala. Tu vodu možete koristiti za zgušnjavanje umaka za tjesteninu i ona osigurava da se meso i povrće bolje uhvati za nju.
Najbolje je kada biste tjesteninu iz lonca mogli premjestiti u vaš umak bez da napravite puno nereda na štednjaku. Zato vam treba odgovarajući alat!
Mrežasta velika žlica
Ova žlica je spas u zadnji čas kada želite povrće uroniti u vruće ulje ili vodu. Što se tjestenine tiče, savršena je za vaditi manju tjesteninu poput rigatona ili fusillija.
Žlica za cijeđenje
Nju koristite u slučaju da nikako ne možete nabaviti mrežastu veliku žlicu. Žlicom za cijeđenje ćete uhvatiti više škrobaste vode koja će biti savršena za umake. Prilikom kupnje birajte najveću i najširu žlicu. Savršena za raviole i njoke, tjesteninu koja se kuha u manjim količinama kako se ne bi zaljepila.
Hvataljke
Dugačke hvataljke od nehrđajućeg čelika su ono što vam treba. Pogotovo ako poželite izvaditi špagete iz vruće vode. Ovo će možda biti malčice neuredno, ali na taj način dopuštate da se voda zalijepi za rezance i sretno sleti u umak.
Grabilica za tjesteninu
Svaki set za tjesteninu dolazi s grabilicom. Bolja je od hvataljki jer postoji manja mogućnost da ćete rastrgati vaše rezance ili špagete. Još jedan plus: ova grabilici će poslužiti i za porcioniranje, jedna je dovoljna za porciju divnih špageta s bolonjez umakom.
Sad kad imate sav potreban alat, bacite se na pripremu RECEPATA!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....