Sapori Italiani

Vrhunski gastronomski događaj: Jedan od najpoznatijih talijanskih chefova gostuje u Zagrebu

 Press
Renomirani chef, inače ambasador talijanske kuhinje u svijetu, donosi talijanske okuse u Hrvatsku na ekskluzivnu večeru u OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton Zagreb

Hilton OXBO restoran s oduševljenjem najavljuje ekskluzivan kulinarski događaj. Naime, u subotu 23. rujna u 19 sati očekuje nas posebna večer sljubljivanja hrane i vina s chefom Enricom Derflingherom, kulinarskim virtuozom koji je kuhao na Dvoru Engleskog Kralja kao i u Bijeloj Kući. Ovo veliko kulinarsko ime ugostit će Hiltonov izvršni chef Marinko Topalović, s kojim će kreirati večeru u pet sljedova uz vinski pairing dvije talijanske vinarije - Bava Vini i Nera Vini.

Enrico Derflingher renomirani je talijanski chef, a njegovo kulinarsko umijeće donijelo mu je titulu Najboljeg svjetskog chefa 2008. po izboru Five Star Diamond Awarda. Također, imenovan je službenim Ambasadorom talijanske kuhinje u svijetu kao i Predsjednikom međunarodne udruge Euro Toques od 2017. godine.

image

Chef Enrico Derflingher

Press

“Hrana je globalna poruka koja spaja ljude, ona je oblik dijeljenja i izražavanja različitih kultura”, kaže Derflingher i nastavlja: "Oduševljen sam što ću donijeti talijanske okuse u Hrvatsku i podijeliti ovo kulinarsko iskustvo s gostima večere u Hiltonovom OXBO restoranu. Bit će to nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije."

image

Hiltonov Executive chef Marinko Topalović

Press

Gostovanju talijnskog, ali svjetski poznatog chefa s kojim će dijeliti kuhinju raduje se i Hiltonov Executive chef Marinko Topalović: "Zaista se veselim sto ću imati priliku raditi s kuharskom legendom kao što je chef Derflingher čiju karijeru sam pratio, a posebno se radujemo što će nam prenijeti i neke nove tehnike pripreme velikih kulinarskih klasika…“

"Presretni smo što ćemo ugostiti događaj koji spaja kulinarske talente. Sigurni smo da će ovo biti izvanredna večer za sve zaljubljenike u izvrsnu kuhinju i vino", izjavila je i Josipa Jutt Ferlan, direktorica Hilton hotela u Zagrebu.

Cijena večere s wine pairingom je 190 €, a više informacija i rezervacije je moguće dobiti na broj telefona 01 60 01 914 i na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:12