Tugu zbog posljednje emitirane epizode prve sezone serije "The Last of Us", već jučer zamijenili smo ushićenjem zbog činjenice da se na ekrane vratio simpatičan Ted Lasso. Ove srijede, 15. ožujka, naime, izašla je prve epizoda treće sezone superpopularne, višestruko nagrađivane humanitarne serije s Jasonom Sudeikisom u glavnoj ulozi.
Cijela priča vrti se oko Teda, trenera studentskih klubova američkog nogometa koji na poziv Rebecce Welton, nove vlasnice izmišljenog londonskog kluba Richmond, odlazi u London kako bi trenirao momčad koja se nalazi na korak do ispadanja iz Premier lige. Welton je klub pripao u brakorazvodnoj parnici i sada ga želi uništiti kako bi se osvetila svom bivšem nevjernom suprugu. Upravo zato, u pomoć poziva Teda Lassa, čovjeka koji ne zna previše o nogometu, ali ima nepopravljivo vedar duh i fokusiran je na popravljanje odnosa između igrača više nego na samu pobjedu. Iako se u početku ne sviđa baš nikome, svojim simpatičnim dosjetkama s vremenom osvaja igrače, pa i samu vlasnicu Richmonda.
No, ono čime je Rebeccu Welton pridobio već od prve epizode su kolačići koje, unatoč prvotnom odbijanju, Ted svakodnevno u maloj ružičastoj kutiji dostavlja vlasnici i direktorici nogometnog kluba. Kada ih prvi put kuša, Welton se oduševi i upravo su jednostavni prhki keksi motiv koji se provlači kroz baš svaku epizodu ove šarmantne serije i koji na kraju njihov odnos pretvaraju u prijateljstvo.
Kako biste gledanje nove sezone ove serije započeli na pravi način, u nastavku ostavljamo recept za kekse kakve u seriji radi sam Lasso. Na vama je da još večeras zasučete rukave, zamijesite tijesto pa se bacite na pečenje. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a za još bolji dojam, upakirati ih možete u ružičastu kutiju i dio pokloniti drugim fanovima ove superpopularne serije.
Trebat će vam:
255 g brašna
95 g šećera u prahu
225 g maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
prstohvat soli
Priprema:
Za početak zagrijte pećnicu na 150°C i namastite četvrtastu posudu za pečenje promjera 20 centimetara. Mikserom izradite maslac tri do pet minuta dok ne postane lagan i pahuljast. Polako dodajte šećer u prahu, pazeći da vam se šećer ne rasprši po cijeloj kuhinji. Zatim dodajte brašno koje ste prethodno prosijali i sol te miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Prebacite tijesto u pleh za pečenje i poravnajte ga rukama ili špatulom. Tijesto pustite da odmori 30 minuta u hladnjaku, a zatim pecite 45 do 60 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, ali ostane mekano na dodir. Nakon što su keksići pečeni, izvadite pleh iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije nego ih narežete na Tedove prepoznatljive kriške i poslužite ili upakirajte u ružičastu kutiju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....