HRSKAV, A SVJEŽ

Vratila se omiljena ljetna poslastica u Bread Club, oduševit će vas cruffin s ovim punjenjem

 Biljana Blivajs/Cropix; Instagram
Kao stvoreno za vas ako volite lisnato tijesto i svilenkastu aromatičnu kremu

Nakon što je prošlog ljeta zaludio Zagrepčane, hrskavi cruffin s punjenjem od limuna i kadulje opet je u prodaji u jednoj od najpopularnijih domaćih craft pekarnica - Bread Clubu. Tim u Bread Clubu redovito mijenja ponudu cruffina pripremajući sezonska punjenja, a upravo ova kombinacija predstavlja zasitno osvježenje koje će nam trebati kad se temperature napokon dignu.

Kada smo prošle godine o tome razgovarali s Darkom Kušićem, objasnio nam da je za cruffin s kaduljom pokušavao raditi kremu od limuna na više načina, isprobavao i recepte nekih slavnih slastičara, ali da to jednostavno nije bilo to, sve dok nije zamijenio jedan ključni sastojak:


"Svi uglavnom koriste maslac jer u kremu ide masnoća, no sjetio sam se da sam davno negdje naišao na informaciju da se može stavljati i maslinovo ulje umjesto maslaca. Čim sam to isprobao, sve je bilo ljepše teksture, a krema je imala drugačiji okus jer maslinovo ulje ima voćne arome koje dobro podržavaju limun", objasnio nam je tada.
embed_photo_jl}2424481{/embed_photo_jl}
image
Biljana Blivajs/Cropix

TRIKOVI KAKO DO SVILENKASTE KREME OD LIMUNA

image
Biljana Blivajs/Cropix

image
Biljana Blivajs/Cropix

RECEPT ZA KREMU OD LIMUNA DARKA KUŠIĆA

Trebat će vam:

  • 350 g limunova soka
  • 650 ml mlijeka
  • 370 g jaja
  • 42 g škroba
  • 42 g brašna
  • 160 g maslinova ulja
  • 320 g šećera
  • 22 g želatine
  • korica svih limuna

Priprema:

Naribajte koricu svih limuna koje koristite u posudu, a zatim u drugu iscijedite iz njih sok. Pola šećera pomiješajte s tom koricom i stavite sa strane.

Razbijte jaja u novu posudu i pomiješajte ih sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte prosijano brašno i škrob, dobro promiješajte i ulijte limunov sok. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju.

Zakuhajte mlijeko i drugu polovicu šećera, a zatim pola tog mlijeka ulijte u posudu gdje su jaja i limunov sok. Dobro promiješajte i vratite u posudu s ostatkom mlijeka.

Miješajte energično dok smjesa ne zakuha, a zatim uz miješanje nastavite kuhati deset minuta. Maknite kremu s vatre, ubacite želatinu i miješajte da se rastopi.

Dodajte maslinovo ulje konstantno miješajući kremu. Blendajte štapnim mikserom, a potom prekrijte plastičnom folijom na kontakt i ohladite. Prije uporabe za punjenje slastica kremu još jednom izmiksajte.

Među ljetnim okusima još je i kombinacija s marmeladom od soka jabuke, limuna i bazge te kremom od bijele čokolade i vrhnja, a te ljetne cruffine možete isprobati u jednoj od Bread Club poslovnica koje se nalaze diljem Zagreba, odnosno u Trakošćanskoj 42, Vlaškoj 27, Bukovačkoj 25, Horvaćanskoj 154 te na Britanskom trgu 9.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:21