Skoro kao na moru

Volite dobar roštilj, sushi, koktele i vino, ali ovih dana ostajete u gradu? Evo gdje se počastiti

Pred nama je produženi vikend, koji neće baš svi provesti na ležaljci ispijajući koktel uz more. Ipak, ni to nije kraj svijeta

Pred nama je blagdan Velike Gospe koji su mnogi odlučili iskoristiti kako bi se spasili od ljetnih žega, pa će danas nakon posla popakirati stvari i uputiti se u pravcu mora. No, ako vi niste te sreće i nećete uživati negdje uz more, jezero, rijeku ili na vikendici, jer niste mogli neradni četvrtak spojiti s vikendom, imate razlog više da se počastite. A to možete na nekoliko mjesta u gradu. Prvi je omiljeni grill među Zapruđancima (a i šire). Otvoren još 2015. s idejom da pruži najbolji roštilj u kvartu, Chevo‘s se u svojoj 2.0 verziji vratio na osnove - dobrom roštilju i smokanom mesu, kako smo vam već pisali ovdje.

image

Chevo‘s se nalazi u Zapruđu na adresi Adamičeva ul. 1

Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix

Odluka da rade cijelo ljeto i Zagrepčanima i njihovim gostima ponude dobar roštilj pokazala se dobrom idejom, pogotovo jer ima onaj ljetni vibe. Kako im se terasa otvara na ograđeno zeleno dvorište s dječjim igralištem na kojem su dobrodošli i četveronožni ljubimci, djeca su vam pod nadzorom, a vi barem na sat, dva bezbrižni da uživate u malim radostima. Novost u ponudi ove sezone su dvije nove ljetne salate - steak i tabbouleh s falafelom, grillano otkošteno pile, povrtna juha, burger a la Italiano s pesto umakom te tris mini burgera.

image
Press

Za zagrižene ljubitelje mesa tu su uvijek Chevo’sovi klasici koji dalje čine okosnicu menija: ograničeni izbor steakova; dry aged beef tartar i parfe od pačje jetre; BBQ rebra/pulled oink i Smokey plata s delikatesama koje sami dime 2 puta tjedno u smokeru kojeg su sami izradili; klasični roštilj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim: mazalice, ćevapi, pljeskavice, rolice, punjeni lungić; burgeri za koje sami rade brioche peciva; široki izbor priloga i umaka s njihovim potpisom.

image

Wine & Friends nalazi se na Vrbanima na adresi Malogorička 42

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Drugi prijedlog pronašli smo na zapadu Zagreba, točnije na zagrebačkim Vrbanima, gdje se nalazi poznati Wine & Friends wine bar sa svojom vinotekom. Trenutno je to prava oaza za sve one koji traže savršen večernji spot, a odlazak u centar grada stvara im pravu gnjavažu. Ovaj dobro poznati bar s velikom natkrivenom terasom nedavno je obogatio svoju ionako bogatu ponudu s tri jedinstvena koktela koja su savršen spoj tradicionalnih i modernih okusa. U ponudi su Djedov spritz - nezaboravna kombinacija koja miriše na djetinjstvo s modernim twistom, zatim Ljepotica & zvijer - za one koji vole izazove te slatke i svježe kombinacije okusa. No, tu je i QM Ice Tea - koktel za sve ljubitelje prirodnih okusa.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Dakako, u baru možete uživati u, po mnogima, najboljem sushi2go iz dobro poznate Fisherijine kuhinje. Kada vam taj isti sushi serviraju na plati uz savršene koktele ili omiljeno vino (a ovdje je izbor golem, vjeruje nam na riječ) zaboravimo nakratko da smo u Zagrebu. Pored sushija, tu je i nekoliko vrsta plata suhomesnatog asortimana iz the meata, brenda iste grupe, a prišapnuli su nam da za jesen pripremaju još bogatiji izbor hrane.

image
Berislava Picek/Cropix

Ako, pak, najviše volite meziti satima jer - dobar roštilj možete pripremiti i sami, čak i na običnoj rešetki nad vrućim žarom - recepte i savjete potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 02:28