Prošlotjedni put u Split na festival Dalmatinske vinske ikone u organizaciji udruge Vino Dalmacije više se nego isplatio. Između niza izvrsnih vina koja su vinari ponudili na tom sajmu posvećenom samo perjanicama svakog podruma koji je sudjelovao, otkrio sam i tri remek-djela s Korčule.
Sva tri su napravljena od pošipa, koji je uzgajan na Korčuli, a vinificiran na Korčuli ili Pelješcu. S obzirom na to da je Korčula povoljnija od Pelješca za uzgoj pošipa, kao što je i obrnuti slučaj za uzgoj plavca malog, nije čudo da vodeći vinari Pelješca radije kupuju grožđe na Korčuli nego da sade vlastite pošipe na Pelješcu. Sva od tri vina koja su toliko zasjala na sajmu na neki su način i simboli promjena ili bolje rečeno evolucije u svakoj od njih. Toreta je...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....