Gdje na čašu vina

Vinski grad stiže u Pulu, točit će se fina vina iz svih hrvatskih regija, ali i kokteli

 Domagoj Miletic/Press
Stanovnike Pule i njihove goste čeka gotovo mjesec dana uživanja u vinskim ostvarenjima domaćih, ali i stranih proizvođača

Poznati vinski festival Vinski grad vraća se u Titov park pa će tako građani Pule, njihovi gosti i brojni turisti od 13. srpnja do 6. kolovoza moći uživati u čaši vina na otvorenom. Radno vrijeme festivala bit će od 19 do 1 sat iza ponoći, a u tom periodu ljubitelji otmjenog druženja moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.


Istarske vinarije koje će se predstaviti su Benvenuti, Cattunar, Franc Arman, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante,...) Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Stina, Štampar, Kopjar, Markota, Kutjevo, Jakopić i Badel. Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vinakoper, Klet brda i Kotolenko.
image
Domagoj Miletic/Press

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića, Cinderella by Sandi Paris te Marko Ristić ispred udruge barmena Istarske županije Istrabarman.
image
Domagoj Miletic/Press

Odgovornost za vrhunsku atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr, a glavni partneri projekta pripremaju lounge zone iz kojih nećete htjeti otići. Vinsku ponudu pratit će majstor street fooda Bite of fun by Damir Tomljanović s dnevnim kreativnim ponudama jela.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5 eura, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:13