I korisno i humanitarno

Vinska manifestacija s fokusom na male proizvođače prikupila gotovo 15 tisuća eura za Ligu protiv raka

 Press
Naglasak događaja bio je na domaćim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program

Zadnje ovogodišnje izdanje Wine ViP Eventa, u organizaciji Dantesa Begića i njegove agencije, održano je u Zagrebu u hotelu Antunović West. Organizator tako već osmu godinu nastavlja misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti s ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma na jedinstvenoj međunarodnoj enogastronomskoj manifestaciji.

Naglasak događaja bio je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih godina, besplatan je ulaz gostima i sudjelovanje na edukacijama, te stručnim radionicama za koje se i ove godine tražilo mjesto više.

Umjesto kotizacije za čašu, davale su se donacije za Hrvatsku ligu protiv raka, a čaše su gosti mogli prilikom odlaska sa sobom uzeti kao uspomenu. Na eventu u hotelu Antunović i dan ranije na humanitarnoj večeri u restoranu Maksimir, prikupljeno je fantastičnih 4.779,73 eura te su sva prikupljena sredstva odmah donirana.

Kad sve zbrojimo, na dosad pet organiziranih evenata u pet gradova prikupljeno je 14.881,75 eura.

image

Damir Eljuga i Dantes Begić

Press

Wine Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske i nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Fokus eventa je na malim proizvođačima s ciljem promocije lokalne enogastronomije, stoga redovito nastupaju probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Zagrebu, među ostalim, svoju ponudu predstavile vinarije Đurinski, Matiška, Florijanović, Legovina, Iuris vina, Danubio, Dveri Pax, Famiija Estate, Radgonske gorice, te brojni drugi.

image

Učenice srednje škole Plitvička jezera

Press

Posebno zanimanje su privukli učenici srednje škole Plitvička jezera, koji su pod mentorstvom nastavnica demonstrirali svoje znanje i umijeće i pripremili lokalne ličke delicije.

Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine Vip Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, a niz je otvoren degustacijskom radionicom "4 vina - 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije" pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice.

Iva Šetina, voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commerceu, pojasnila je sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, nakon čega je Doris Vlah sudionike radionica počastila ukusnim zalogajem iznenađenja.

image

Wine Vip Event Zagreb održan je u hotelu Antunović West

Press

Slijedila je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić koja je imala izlaganje o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul, istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge.

O pjenušcima Ferné i Lillith, govorio je Antonio Degrassi iz vinarije Degrassi, a mjesto više tražilo se i na radionici vrhunskog hrvatskog sommeliera Darka Lugarića, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac.

Dodajmo na kraju i kako je radionica o Sakeu morala biti otkazana zbog bolesti jednog od najboljih svjetskih sommeliera, austrijskog prvaka Suwija Zlatića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:06