JEDEM VANI

Vinodol je još uvijek dobra adresa za janjetinu, posebno su nas razveselili jako dobri deserti

 Privatna Arhiva
U zagrebačku Teslinu već se desetljećima ide na provjerno dobre klasike koji su s godinama mijenjali ruho, ali ne i kvalitetu

Ovdje se tako danas jedu jela poznatih okusa prezentirana na nešto moderniji način, poput primjerice pečene teletine, puretine s mlincima, brudeta, zagrebačkog odreska i štrukli, a jedan od ljetnih klasika u Vinodolu svakako je i njihova punjena paprika.

No, pri svom smo se dolasku na sparnu subotu ipak odlučili odmaknuti od već isprobanih klasika i, s izuzetkom štrukli, odabrali nekoliko ne toliko tradicionalnih jela. Prostrana terasa i unutrašnjost restorana za našeg su dolaska bili srednje popunjeni, taman dovoljno da dobro uigrano osoblje ima vremena pažnju obratiti na svaki stol.

Naručili smo tako salatu od hobotnice s paškim sirom, krumpirom, maslinama i kaparima (95 kn) koja je bila dovoljno začinjena, taman kiselkasta, a na stol je došla poslužena uz dvije kriške sira. Porcija je bila dovoljno velika s obzirom na to da je u pitanju predjelo i sasvim dobar uvod u ono što nas je tek čekalo. Naime, za glavno smo jelo odabrali file gacke pastrve zapečen u krusti od badema s kremom od graška i roladom od krumpira (90 kn) te janjeću koljenicu s kremom od cikle i raguom od grožđa (175 kn).

image
Privatna Arhiva

Riba je bila lagana, dobro začinjena i ostala je sočna, krusta od badema dala joj je dodatan šarm, pire bogat i intenzivan okusom, dok je neobična, ali prilično ukusna i teksturom zanimljiva rolica od krumpira jelo od pomalo dosadnog učinila uzbudljivim.

image
Privatna Arhiva

Kada je na stol stigla janjetina s pireom od cikle, već na prvi pogled bilo je jasno kako je porcija prilično zasitna, posebice kada su u pitanju jake arome janjetine i teški, zemljani okusi cikle. Janjetina je bila sočna i dobro pečena, a intenzivnom pireu od cikle osvježavajući ragu od grožđa bio je dobar kontrast. Voljeli bismo samo da ga je bilo malo više. Iako smo ovaj put odlučili izbjeći klasike, štruklima (52 kn) ipak nismo mogli odoljeti.

image
Privatna Arhiva

No, kao ljubiteljima bogatih štrukli u istom takvom umaku, kod Vinodolovih nam je svakako nedostajalo sočnosti. Pomalo neslanog sira u punjenju je bilo dovoljno, no voljeli bismo da je umaka od vrhnja ipak bilo malo više te da se nije izgubio na dnu posude.

image
Privatna Arhiva

Valja spomenuti i slasne, hrskave, zapečene rubove koji su štruklima u Vinodolu svakako podigli ocjenu. Porcija je manja pa na štrukle ovdje nemojte računati kao na glavno jelo kako ne biste ostali gladni. Također, birati možete između opcije s vrhnjem i štrukli zapečenih na maslacu s krušnim mrvicama.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Za desert smo odabrali dvije slastice; semifreddo od limuna i mente (35 kn) te kremasti kolač s kavom i sirom mascarpone (35 kn). Osvježavajući i kiselkast semifreddo je zbog tvrdoće bio pomalo nespretan za konzumaciju, no dobro posloženih okusa i stvoren za sparni ljetni dan. Posebno dobar dodatak bio je orašasti crumble. Kolač s kavom nas je pak instantno podsjetio na omiljeni tiramisu. Bogat i kremast, taman na granici preslatkog, bio je prilično zasitan i dobro je zaokružio cijeli ručak.
Dobro je napomenuti kako u Vinodolu nude opciju ostavljanja napojnice karticom, pri čemu iznos birate sami (5, 10 ili 15 posto od računa), što je svakako dobra vijest ako nemate naviku odlaska na bankomat prije dolaska na ručak ili večeru.

Hrana: 8/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:24