Miris tek ispečenih rebaraca, odrezaka i pilećih krilaca ispunjava zrak dok razmišljamo o umaku u koji ćemo to meso umočiti. Nije ni čudo što nas roštilj privlači kao med pčele! Ali tu nastaje problem, što popiti? Dolazi li vino uopće u obzir? Svakako!
Sparivanje vina i roštilja zna biti frkovito. Jaki okusi roštilja ga često znaju nadjačati, zato je važno zapamtiti jedino ovo: pokušajte s ''laganijim'' vinima poput pjenušaca, rozea i bijelog vina. Crna također dolaze u obzir pogotovo ako je u pitanju svinjetina. Ali krenimo redom. Pjenušci su odlični za svo meso s roštilja, ali držite se onih kvalitetnih. Bijela vina su odlična uz ribu sa gradela, grillanu piletinu i vegetarijanske burgere.
S dobrim Sauvignonom nećete moći pogriješiti. Najbolje vino za druženje na otvorenom je svakako roze. Roze vina će savršeno pasati uz svo meso i povrće s roštilja, odaberite sebi najdraže. Ako na roštilju pripremate losos ili svinjska rebarca, odlučite se za crno vino. Ako poslužujete odreske, hamburgere, rebarca uložite u kvalitetno crno vino, isplatit će vam se.
Otvaranje ledene limenke piva malo što može nadmašiti. Ali izbor je toliko velik, ponekad zna biti teško izabrati dobro pivo za baš određenu vrstu mesa s roštilja. Ako ste vaše meso marinirali u jačim, paprenastim marinadama, birajte laganije legere odnosno svjetlija piva. Poslužiti će i pive sa citrusnom notom, razblažiti će jačinu mesa.
Uz piletinu možete eksperimentirati, nevisno o tome u kakvoj ste ju marinadi marinirali, pa će dobro doći i amber, pale ale ili čak neko tamno pivo. Kad se pak radi o adrescima s roštilja, tu ste na dobitku. Baš svako pivo će odgovarati budući da je dobro odležano meso jednostavno potrebno samo posoliti i popapriti kako bi imalo savršen okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....