U elegantnom i opuštenom ambijentu zagrebačkog hotela Amadria Park Capital okupili su se profesionalci iz HORECA sektora i sommelieri kako bi uživali u jedinstvenom iskustvu kušanja vina prepoznate baranjske vinarije Zlatno Brdo povodom njihova trećeg rođendana.
Na samom početku okupljenima se obratila Ana Matijević, koja je uz podršku oca Gorana odlučila stvoriti modernu vinariju, kako je više puta istaknula, s vinima kakva se rijetko nalaze na tržištu. Potom je iskusni sommelier Tomo Jakopović u svom prepoznatljivom stilu pružio uvid u svako vino koje je bilo predstavljeno. Gosti ove proslave uživali su u šampionskim vinima, redom su to bile Decanterom nagrađivane etikete - Zlatno Brdo Graševina 2022, 2021 te 2018, zatim Zlatno Brdo Gold Cuve 2020, Cuve Zlatno Brdo i Cabernet Sauvignon 2017.
Poseban trenutak slavljeničkog domjenka bila je premijera dvaju novitet. Prvi je bio Zlatno Brdo Pinot crni 2018 i posebno izdanje Zlatno Brdo Graševina iz bagrema. Riječ je o novom projektu ove vinarije čija je graševina odležala u bačvama od bagrema što je rezultiralo" izuzetno modernim vinom s izbalansiranim kiselinama punog tijela". Opće oduševljenje izazvala je i boja ovog vina, a raritet je upravo to što su posebno za ovu prigodu otvorene prve butelje. Na temu odležavanja vina u bačvama od bagrema nadovezao se, prilikom predstavljanja, poznati hrvatski proizvođač bačava Siniša Srnec, koji je i proizveo bačve od akacije u kojima je u podrumima Zlatnog Brda odležavala ova graševina.
Okupljenima je rečeno i kako je u njihovim vinogradima upravo završena berba 2024. i da potvrđuje kako nas i u budućnosti očekuju odlična vina Zlatnog Brda. A podsjetimo i na dobro poznatu činjenicu da se Zlatno Brdo srebrom za Graševinu 2022 priključilo elitnom krugu vinarija koje su tri puta za redom nagrađivane Decanterom za vina iste sorte. Stoga će i u budućnosti nastaviti inovativni pristup sofisticiranom vinogradarstvu te provoditi redukciju prinosa grožđa koja je ključna pri ostvarivanju jedinstvenog okusa.
Ukratko, riječ je o prilagodbi arhitekturi trsa, a kako za vrhunska vina vrijedi poznata krilatica "manje je više", u slučaju vinarije Zlatno Brdo to se i potvrdilo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....