ŠIROKA PONUDA

VALENTINOVSKI VODIČ: 12 mjesta koja ne bi trebala razočarati!

 Getty Images/iStockphoto
Ovo Valentinovo provedite uz dobru hranu, čašu dobrog vina i još bolje društvo!

Svima vam želimo da provedete divno Valentinovo i naravno, pojedete zaista dobru hranu. Restorani i bistroi diljem Hrvatske imaju svoje uobičajene ponude, ali neki od njih su pripremili i a la carte menije. Za vas smo izdvojili samo neke od njih, a izbora u Zagrebu (i Hrvatskoj) na sreću ne manjka! Nismo se ograničavali ničime, ima tu i bistroa, fine dining restorana, street food mjesta... Za svakoga ponešto!

Pod zidom bistro & Wine bar, Pod zidom 5, Zagreb

U bistrou Pod zidom su za Valentinovo pripremili tri menija, mesni, riblji i vege meni. Ako naručite mesni meni moći ćete uživati u telećem vratu i palenti s mascarponeom, za riboljupce je tu file ribe kuhan u maslacu, a vege ekipa neka se počasti falšim njokima!

Pod zidom Facebook page

Bistro St. Michael, Tkalčićeva 88, Zagreb

Nedavno otvoreni bistro St. Michael u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici na dan zaljubljenih također nudi tri menija: Red, Black i Purple heart menu. Na crvenom meniju ćete, uz ostalo, pronaći crvenu paštu s kozicama te čokoladni kolač s preljevom od šumskog voća, na crnom juhu od pečene cikle te biftek s tartufima, a na ljubičastom raviole punjene pestom od pistacija te carpaccio od pečene cikle i dresing od nara.

St. Michael Facebook page

Hemingway Bar & Bistrot, Trg maršala Tita 1, Zagreb

Ako se Valentinovo odlučite provesti u srcu grada Zagreba, možete navratiti do Hemingwaya na meni od tri slijeda: tempura od povrća, mile folie od piletine i čokoladna torta sa sladoledom po cijeni od 115 kuna po osobi.

Hemingway Facebook page

Mundoaka street food, Petrinjska 2, Zagreb

Za 150 kuna po osobi u Mundoaki možete birati između mesnog (arancini s pršutom, marinirani svinjski file, lemon curd...), ribljeg (prženi repovi kozica, tuna steak, macaroon...) i vege (salata s falafelom, zapečeni Cubanitos, mousse od čokolade...) menija te se počastiti čašom Prosecca.

Mundoaka Facebook page

Otto & Frank, Tkalčićeva 20, Zagreb

Love at first bite je naziv valentinovske večere u Bistrou Otto & Frank, a za 150 kuna po osobi nude večeru od četiri slijeda i čašu Prosecca. Na meniju se nalazi pita od lisnatog tijesta s kozjim sirom i ciklom, juha od celera i jabuka s uljem tartufa, brancin s korom od peršina i kremom od cvjetače/pork belly sa zapečenim krumpirom, celerom, kremom od bundeve i misa te čokoladni delice/moderna verzija šnenokla, custard aromatiziran koricom naranče i tostiranim sjemenkama koromača. Omastite brk!

Otto & Frank Facebook page

Sherry's Wine & Bites, Ilica 73, Zagreb

Za sve darkere, Valentinovo u Sherry'su je crno! Što znači: crna klopa, crna vina i crna mjuza. Možete birati između večere u tri ili pet slijedova. Meni od tri slijeda ćete platiti 170 kuna po osobi, a na njemu se nalazi crni pate a choux s kremom od sira i dimljenim lososom, ragu od sipe s kandiranim limunom na kremi od ljubičastog batata te souffle od crne čokolade. Meni od pet slijedova će vas koštati 250 kuna po osobi, a na njemu se nalazi consomme od junećeg repa s crnim rezancima, pintxos od crne slavonske svinje, crna tjestenina s teletinom i limunom, black angus steak s redukcijom temeljca na kremi od krumpira i crnog tartufa te crepes Suzette noir.

Sherry's Facebook page

Brewbites, Ljudevita Gaja 10, Zagreb

Za 88 kuna po osobi u Brewbitesu zakrčite ljubavne žile Valentine's Day menijem. Meni se sastoji od tri slijeda: Beef BBQ sushi with rice (grillana junetina umotana u slaninu, punjena tvrdim sirom, posipana crnim i bijelim sezamom poslužena uz rižu s vlascem i crvenim paprom uz dodatak prženog mladog luka), Cute chicken love burger (pileći burger sa slaninom, cheddar i gauda sirevima, parmezan čipsom, lukom, kiselim krastavcima, rajčicom salatom i krumpirićima, serviran uz komadiće prepečene cikle na salatu s balsamico octom) i Bites banana loves to split (grillane banane sa sladoledom od vanilije i smokava uz preljev od šumskog voća s čokoladom, bademima i pekanima uz tučeno vrhnje i mrvljeni kardamom keks).

Brewbites Facebook page

Mr. Croq, Rudeška cesta 169a, Zagreb

Za 145 kuna po osobi dan zaljubljenih, ležerno, možete obilježiti i u nedavno otvorenom Mr. Croq-u. Na meniju je aperitiv dobrodošlice, krem juha, plata s crnim rižotom, falafelom, pilećim prutićima, pulled porko-om, krumpirićima i različitim umacima, čokoladna fantazija za desert i čaša crnog vina.

Mr. Croq Facebook page

Basta Gourmet bar, Varšavska 5, Zagreb

Ukoliko vam Valentinovo ne može proći bez pizze možete se prošetati do okolice kina Europe i navratiti u Bastu na pizzu primaveru ili deliciosu (naravno uz predjelo i desert). Za Bastin meni ćete izdvojiti 130 kuna po osobi.

Basta Facebook page

Dubravkin put, Dubravkin put 2, Zagreb

Priska Thuring i njena ekipa su ove godine za Valentinovo pripremili dva menija, bijeli i crveni.

Dubravkin put Facebook page

Bistro Apetit, Jurjevska 65a, Zagreb

Valentinovski meni je osmislio chef Teo Ivanišević, a uz hranu vina sljubio sommelier Ivica Verić. Meni broji pet sljedova: escabeche od trlje s relishem od grejpa, naranče i limuna s vlascem i fermentiranim češnjakom, zatim pileća krilca s rimskim njokima i smrčcima, emulzija od piletine i hrskava cvjetača, nakon toga sipa na crno, tekuća bijela palenta, mladi luk, rotkvice i vlasac, zatim sporo kuhana teleća potrbušina, pire i čips od jeruzalemske artičoke i teleći jus te za kraj, mousse od mlijeka, ušećerena metvica, kompot od naranče i meringua s chia sjemenkama.

Bistro Apetit Facebook Page

Pelegrini, Jurja Dalmatinca 1, Šibenik

Pelegrini će ovog mjeseca iznimno biti otvoren u utorak 14. veljače, a na dan zaljubljenih nudi meni od sedam sljedova uz prijedloge vina koja ih savršeno nadopunjuju.

Pelegrini Facebook page

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:43