Kamo na izlet?

Uskoro počinje Vinski grad na Špancirfestu, spremite se uživanje u vrhunskim vinima

Varaždinski Stari grad je ponovno preuzeo ulogu savršene kulise za popularnu vinsku manifestaciju

Špancirfest i Vinski grad dijele zajedničku ljubav prema dobrim emocijama, zabavnoj i veseloj atmosferi u koju se mogu uključiti baš svi. Vinski grad, kao neizostavni, te jedan od najprepoznatljivijih dijelova Špancirfesta, ponovo je glavno okupljalište špancirera željnih dobrog društva i otmjene atmosfere. U devetoj godini održavanja Vinskog grada na Špancirfestu, Stari grad je ponovno preuzeo ulogu savršene kulise, i to svakodnevno, odnosno od 17. do 27. kolovoza od 18h do 1h iza ponoći.

image
Domagoj Miletic/Percepta Digital

Svoja vina u Vinskome gradu predstavljaju vinarije iz svih hrvatskih regija te inozemstva. Ovogodišnji predstavnici na Vinskom gradu su Krauthaker, Kalazić, Kopjar, Kutjevo d.d., Benvenuti, Markota, Stina vina, Jakopić, Kotolenko, Štampar, Badel, Matić vina, Lillet, Galić vina, Vinarija Skaramuča, Iločki podrumi, Jeruzalem Ormož, Puklavec family wines, Kostanjevec, Vinarija DeMar, Simčič Marjan, Vinski hram Kotolenko, Makedonske Delicije, Radgonske gorice, Vinogradništvo Sedlak, Belović, Good Spirit, Herbersteinova klet, Krystal Modus, Tomšić i Šafran.
image
Domagoj Miletic/Percepta Digital

Vinsku ponudu pratit će majstori street fooda – Burger bar by Damir Tomljanović i Pizza & pasta by Melkior Bašić. Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5€, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:03