Može li bizarnije?!

Umjesto u pećnici, losos je pripremila u perilici za suđe i kaže: ‘Mislim da je to odlično!‘

 Sergey Kirsanov/Getty Images
Regionalni mediji raspisali su se o eksperimentu "poznate" kuharice, koji nikako ne bismo preporučili

Proteklih nekoliko sati (iako je riječ o već nekoliko godina starom viralnom hitu) regijom se proširila vijest kako je jedna "poznata" kuharica napravila eksperiment pri pripremi lososa. Naravno, nije ona prva koja je došla na tu ideju. Prvi koji su ovako koristili perilicu za suđe, navode neki izvori, bili su Talijani, zatim Nijemci, a potom i Amerikanci. Iako ne možemo zamisliti zašto bi nekome nešto tako bizarno palo na pamet, ipak se, eto - dogodilo.

Ponukana informacijom da je tako nešto moguće, kuharica i novinarka Christine Gallary odlučila je isprobati metodu pripremanja lososa u perilici. I to dok se u njoj s deterdžentom pere prljavo suđe i posuđe. Kako je opisala, prvo je uzela dva komoda lososa, zatim ih začinila uljem i začinima, pa ih dobro zamotala u aluminijsku foliju. Ribu je stavila u perilicu, ubacila prljavo posuđe, deterdžent i uključila program za pranje. Nakon dva sata pranje je završilo, a kako je napisala, kada je otvorila perilicu, nije osjetila nikakav neobičan miris. Suđe je bilo čisto i mirisno.

image
Maxim Sparish/Getty Images

Potom je izvadila losos. Kad je odmotala foliju, vidjela je da je "riba savršeno skuhana i nije nimalo mirisala na deterdžent za pranje posuđa".

Vjerujemo kako bi pravi kuhari, profesionalci, ali i domaćice, imali puno toga za reći na ovu teme i toplo se nadamo kako nikad nećete doći u napast ovako nešto isprobati, a kamoli pojesti.

Ova, kako su je predstavili - "poznata" kuharica je, pak, drugog mišljenja te je izjavila: "Ovo je sjajan način pripreme lososa. Naravno, ne bih ga ovako kuhala da samo moram upaliti mašinu zbog toga što bi to bilo uzaludno trošenje vode i struje. Ovako kad mogu istovremeno prati suđe i kuhati ribu, mislim da je to odlična opcija". Valjda se šalila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:07