VELIKO SRCE

Udruga ugostitelja i chefova "Chef kuha doma" aktivirala se oko pomoći žrtvama iz Ukrajine

 Ronald Gorsic/
Chef kuha doma koordinira aktivnosti oko što učinkovitije pomoći izbjeglicama koje će pristići iz Ukrajine

Udruga "Chef kuha doma" objavila je na društvenim mrežama kako su se aktivirali glede pomoći izbjeglica koje će stići u Zagreb iz Ukrajine. Trenutno koordiniraju aktivnosti potrebne za omogućavanje pomoći potrebitima. Također, pozvali su na priključivanje WhatsApp grupi namijenjenoj spomenutoj akciji.

Sve dodatne informacije komunicirat će putem društvenih mreža. Nemojmo zaboraviti ni hvalevrijedan rad i inicijativu Udruge Chef kuha doma uslijed razornog potresa Petrinje i okolice. Samo tri sata nakon potresa, ondje su se pojavili vrijedni hrvatski ugostitelji. Kako nam je tada ispričao Marin Medak, gotovo da i nije bilo kolega koji se nisu priključili akciji pripreme hrane za unesrećene, a jedna od ekipa koja je i nekoliko mjeseci nakon nesretnog potresa ustrajala na pomoći tamošnjim stanovnicima bila je Chef kuha doma. Kada su vidjeli da sustav ne funkcionira, ekipa chefova udružila se u pomoći i, kako je tada rekao Mate Janković, spontano se organizirali pa ga počeli stvarati sami. Sve namirnice prikupili su isključivo kao udruga iz privatnih donacija i pokrenuli tako jednu od najvažnijih humanitarnih inicijativa.

U ovakvim teškim situacijama, potrebno je imati razumijevanja za organizatore i pokretače inicijative, ako ne uspiju odmah svima odgovoriti na upite. Najbitnije je da se pomoć organizira onima kojima je najpotrebnija, a svatko od nas zasigurno može pomoći u okviru svojih mogućnosti i području u kojem djeluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:53