NOVO U GRADU

U Zagrebu je otvoren restoran koji nudi jela s najhrskavijom pohanom piletinom koju smo do sada isprobali

Da su nam barem ovakve sendviče s pohanom piletinom pripremale bake i mame kada smo kao školarci odlazili na izlete...

Prolazeći zagrebačkom Savskom ulicom, ovih smo dana uočili da se tik do Obrtničke škole za osobne usluge otvorio POH, mali restoran koji se reklamira kao mjesto s najboljom pohanom piletinom u gradu. Kako je lokal u to vrijeme bio zatvoren, zavirili smo tek na tablu s jelima, a onda i na njihov Instagram profil, gdje je navedeno da se jela mogu naručiti putem dostavnog servisa. I pogađate, nije nas trebalo dugo nagovarati da isprobamo što to točno nude.

Odlučili smo se za kasni ručak budući da je restoran fizički i za dostavu otvoren tek od 16 sati, ali radi sve do ponoći, dok vikendom u njihovim jelima od pržene piletine možete uživati od 16 do 3 sata iza ponoći. Jasno je, dakle, da je ovo mjesto idealno za one koji gladni kreću ili se vraćaju iz noćnih izlazaka.

image
Lidija Lončarić/

Kako stoji na tabli ispred samog lokala, sva piletina je marinirana u mlaćenici, začinjena Cajun mješavinom začina (originalna mješavina sadrži crni i bijeli papar, kajensku papriku, luk i češnjak u prahu te slatku papriku) i dvostruko pohana za ekstra hrskavost, a nudi se u nekoliko različitih formi. Ovdje tako možete naručiti košaru sa zabatkom, dva stripsa od pilećih prsa i dva krilca, krumpir salatom, coleslaw salatom i umakom po želji. Nude i košaru samo s komadima pilećih prsa te samo s krilcima koje također dolaze u kombinaciji s dvije navedene salate, a tu je i njihov POH original sendvič s pohanim zabatkom, POH original umakom, cheddar sirom i kiselim krastavcima, zatim K-dog pileća hrenovka s mozzarellom pohana u panko mrvicama s umakom te M-dog, samo pohana mozzarella s umakom po želji. Pileća krilca i komade pilećih prsa možete naručiti i u porcijama od četiri, šest i osam komada, a dodati im možete i krumpiriće te salatu po želji. Cijene za košare kreću se oko 11 eura, sendvič je 6,50 eura, a K i M-dogovi 3,60 i 4 eura.

image
Lidija Lončarić/

Putem dostavnog servisa naručili smo njihov POH original sendvič, četiri komada pilećih krilca i krumpir salatu koju rade s majonezom i senfom, što joj daje dodatnu kremoznost. Budući da smo hranu naručili na adresu koja nije previše udaljena od samog restorana, stigla je još vruća. Već na prvi pogled sendvič iz kojeg je virio poveći komad pohane piletine činio se slasnim, a na kraju se pokazalo i kako nas izgled nije prevario. Naime, kada smo u njega zagrizli, odmah je bilo jasno kako ovo nije običan sendvič s pohanom piletinom kakve smo u školskim danima s uzbuđenjem otvarali na izletima.

image
Lidija Lončarić/

Piletinu u POH-u paniraju u posebnoj suhoj smjesi, što joj daje dodatnu dozu hrskavosti, a u sendviču smo dobili i nekoliko ploški krastavca i umak. Kada bismo mu baš morali pronaći manu, rekli bismo da bi bio još bolji s malo više umaka i većim, ali tanjim kolutićima kiselih krastavaca. No, već i ovakav kakav je, bio je zbilja slastan kasni ručak koji nas je prilično ugodno iznenadio.

Isto se ponovilo i kada smo isprobali krilca sama za sebe, koja su također nevjerojatno hrskava i uz koja vam, ako pitate nas, ne trebaju čak niti krumpirići. Puna su ih usta, lijepo su začinjena i lako je o njima postati ovisan. Krumpir salata bila je kremasta i prilično ukusna, a porcija taman dovoljna da zasiti ako u njoj uživate uz četiri pohana pileća krilca. Ta tri jela putem dostave platili smo 14,30 eura i uspjeli nahraniti dvije gladne osobe, što nam se za dobiveno učinilo kao dobra vrijednost za novac.

image
Lidija Lončarić/

Stoga, u slučaju da ste ljubitelj pohane piletine, ali ste, baš kao i mi, lijeni prljati suđe i pripremati je sami, ovo će biti dobra opcija za brz, slastan kasniji ručak usred tjedna ili vikendom, kada je sve što vam treba tanjur utješne hrane. Jer, dobro znamo još od najranije dobi, hrskava piletina i kremasta krumpir salata upravo su to.

Osim toga, sendvič od 6,50 eura u POH-u već sada zvuči kao itekako dobra alternativa masnom i slasnom kebabu nakon nekoliko pića s ekipom koju dugo nismo vidjeli. A blizu je i nekoliko pristojnih kafića.

ADRESA: SAVSKA CESTA 23A

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:27