U zagrebačkom restoranu Dubravkin put jutros je počela jednodnevna Michelin Masterclass radionica za deset chefova poznatih zagrebačkih restorana, a održana je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ) i najpoznatijim svjetskim gastro vodičem Michelin. Radionicu vodi perspektivni chef Riccardo Gaspari, ujedno i vlasnik restorana SanBrite, iz talijanskog grada Cortina d‘Ampezzo, koji od 2020. ima Michelinovu zvjezdicu, a odnedavno i njihovu Zelenu zvjezdicu za održivost.
Zanimljivo je i da je ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao izvan Francuske i prvi put da chef nekog restorana s Michelinovom zvjezdicom dolazi u neki drugi inozemni grad i s lokalnim chefovima restorana, nagrađenim Michelinovom Bib Gourmand oznakom ili Crvenom i Zelenom zvjezdicom, razmjenjuje kulinarska znanja, iskustva i tehnike.
Radionica je počela u 9:30 pozdravnim govorom direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld koja je zagrebačkim chefovima predstavila voditelja radionice Ricarda Gasparija, te je naglasila da je Zagreb odabran kao prva destinacija u svijetu, nakon Francuske, gdje će se početi raditi ovakvi formati radionica i razmjene znanja. Također je zahvalila prisutnim chefovima zagrebačkih restorana što su pomogli da zadnjih godina Zagreb ima jednu visoku razinu gastro ponude što je vrlo bitno i za turizam grada.
Nakon upoznavanja i doručka chefovi na čelu s Riccardom Gasparijem krenuli su put Dolca gdje su razgledavali i kupovali lokalne namirnice, a nakon povratka u restoran krenuli su s kuhanjem. Na radionici su sudjelovali chefovi poznatih restorana poput Takenoka, Beštije, El Tora, Izakaye, Tača, Bistroa Apetit by Marin Rendić, Mano2 i drugih.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....