Iako još od prošle godine na izlogu lokala u Martićevoj ulici stoje natpisi "Crna ovca" i "uskoro", ekipa iza ovog poznatog brenda sladoleda iz Beograda tek je sada uspjela dobiti sve dozvole i napokon su otvorili svoju dugoočekivanu slastičarnicu. Otvorenje je bilo zakazano za četvrtak, 5. rujna, u 10 sati ujutro, i od tada će svakog dana, kako su nam rekli, raditi do 22 sata, barem za početak.
"Toliko su nas ljudi ispitivali kad će više taj ‘uskoro‘ koji stoji na vratima, da smo, evo, sada konačno odlučili otvoriti", rekla nam je kroz smijeh voditeljica lokala Ivana Žunić na početku našeg razgovora u slastičarnici Crna ovca dan prije samog otvorenja.
"Sada smo napokon sve uskladili, posložili i spremni smo. Veselimo se otvorenju naše prve slastičarnice u Zagrebu i svemu što nam donosi. Posljednji mjeseci bili su intenzivni, potraga za radnom snagom dugačka i teška, ali sve smo uspjeli srediti, povezati se s malim proizvođačima ovdje i napravili prve sladolede", dodala je i otkrila nam kako sav sladoled na bazi mlijeka u Crnoj ovci rade s mlijekom Mini mljekare Veronika, dok su svi voćni sladoledi na bazi vode i veganski su.
Osim klasičnih porcija, cijene kojih se kreću od 2,60 eura za manju, 4,20 za srednju i 6,20 za veću, u Crnoj ovci može se kupiti i pakiranje sladoleda za van te voćni sladoled na štapiću u dvije veličine i s čokoladom ili bez koji, kažu, rade samo od velikog udjela svježeg voća, vode i šećera (ni u ostalim sladoledima ne koriste nepotrebne dodatke, aditive i slično). Cijene takvog sladoleda kretat će se od 2 do 3,50 eura.
U Crnoj ovci u gotovo svakom trenutku kupci mogu birati između 30-ak okusa sladoleda, a s vremenom će ih, kako nam kažu, oduzimati, dodavati nove i mijenjati. Kako nam je rekla Ivana Žunić, neki od okusa na koje su najponosniji su čisti sezam i sezam s kavom, zatim bijela čokolada s pečenim jagodama u acetu balsamicu, gianduja, limun s bosiljkom, a svi jako vole i njihovu malinu te klasične okuse kao što su čokolada, vanilija i lješnjak.
"Kod nas se sladoled uglavnom brzo prodaje pa postoji mogućnost da nekog okusa koji će se Zagrepčanima posebno svidjeti ima ujutro, a do navečer se rasproda i zamijenimo ga drugim za taj dan. To se odnosi na ove malo složenije i drugačije okuse, dok klasične uvijek imamo ovdje i uvijek smo spremni nadopuniti ako nam ponestane".
Dodala je i kako s vremenom planiraju u prodaju uvesti i neke nove proizvode, kao što su keksi, čokolada i granola, koje nude i u svojim poslovnicama u Srbiji.
I dok smo mi razgovarali s Ivanom, ekipa oko nje užurbano je radila na zadnjim detaljima, uvježbavalo se stavljanje porcija sladoleda u čašice i kornete, namještale su se stolice i stolovi. Sve je, činilo nam se, bilo gotovo pa spremno za otvaranje - i nismo se prevarili. Jer, simpatični lokal u Martićevoj i prije samog je otvorenja privlačio znatiželjne prolaznike, a kada su ovog četvrtka napokon sa svog izloga skinuli zaštitnu foliju i počeli s radom, njihov sladoled je sve o čemu se ovih dana u gradu govori. I tako je Zagreb, pred sam kraj ljeta, dobio još jedno hit mjesto s istim takvim sladoledom.
Crna ovca nalazi se na adresi Martićeva ulica 14B, a za više detalja i novosti, svakako ih zapratite na društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....