10 GODINA

U zagrebačkoj Laubi se krajem travnja održava Pink Day, vinska manifestacija posvećena roseu

 Mediterranean/Getty Images/istockphoto
Jubilarno 10. izdanje Pink Daya održat će se u Laubi, a uz kušanje vina, organizatori su osmislili i tematske radionice

Ove godine održava se jubilarno deseto izdanje festivala "Pink Day" posvećenog roseu u zagrebačkoj Laubi 22.travnja. Obilježavajući veliki, jubilej „malog“, boutique festivala“, PINK DAY je ove godine pripremio dosad bogat program.

U utorak 18. travnja, u zagrebačkom restoranu Noel održava se Masterclass rosé vina Chateau d‘EsclansPinks That made Historypowered by PBZ Card Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Hennessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih Riedel čaša.

Dva dana kasnije, 20. travnja, održat će se svečana "Večera u ružičastom" u Skenderica 1912 by Catering Lisak s izabranim vinima s Festivala: Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato, Rosé Bastiàn, Rizman Rusula i Aura likerima. Rezervirati možete na mail adresi Catering Lisak: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U subotu 22. travnja od 11.00 do 20.00 sati održava se Pink Day u Laubi gdje ćete imati prilike kušati 100-injak etiketa ružičastih vina iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije..., uz prisustvo najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Osim kušanja, organizatori su pripremili i tematske radionice:

„Ružičasti američki zapad“ s vinima američke Zapadne obale koja nisu na hrvatskom tržištu, pod vodstvom Mirene Bagur, Croatian Premium Wine iz Bostona

Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije“ powered by HGK - okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka u čast procesu napretka ružičastih vina ovoga kraja. Okrugli stol moderira „lovkinja“ Morana Zibar, a sudjeluju predstavnici HAPIHa, HGK, Vinarije Kutjevo i Vina Papak.

Šampionska ulja Istre i Dalmacije“ powered by JGL - masterclass ekstra djevičanskih maslinovih ulja vodi dr. sc. Mirelle Žanetić, docentica sa Sveučilišta u Splitu

PINK COCKTALIZATIONpowered by Esplanade Zagreb Hotel, radionica ružičastih koktela koju je osmislio Vjenceslav Madić, “Master Kishoni“.

Na Festivalu će se, prigodno, moći kupiti i limitirana edicija majica s likom „Pink Girl“. Pink Day partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepše i najkreativnije uređene stolove koji već tradicionalno osvajaju vrijedne nagrade. Ove godine je to, 12 najboljih čaša za rosé na svijetu Restaurant Extreme Rosé Riedel; vrhunski parfemi kuće Elie Saab koje daruje Martimex, zatim Smeg pink toster koji daruje Gemma, nagradni paket koji dodjeljuje Ikea te paket knjiga izdavačke kuće Media Bar koja će na Festivalu premijerno prodavati upravo objavljenu knjigu Stanleya Tuccija – „Okus“.

Ove godine posjetitelji će imati priliku uživati i u finim delicijama „Noel Bread & Deli“, a u zasebnom food corneru gdje će posjetitelje i izlagače čekati zalogaji Cateringa Kvatrić i keksići Miscotti.

PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane. Tijekom posljednjih deset godina Festival je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina a prema priznanju vinara, PINK DAY Zagreb značajno je pripomogao i da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske. Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele... - izjavila je Sanja Muzaferija, osnivačica Pink Daya

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:14