Wine ViP Event

U Zagreb dolazi jedan od rijetkih sommeliera za Sake, japanski eliksir života

 Ivan Boban/Press
Nakon Dalmacije, Kvarnera i Istre, međunarodni eno-gastronomski događaj dolazi i do središnje Hrvatske te će i ove godine imati humanitarnu notu

Wine Vip Event, jedinstvena eno-gastronomska konferencija, nakon Zadra i Splita, Rijeke i Poreča, stiže i u Zagreb. U utorak, 12. ožujka 2024., od 14 sati u hotelu Antunović West, biti će održano posljednje događanje 37. izdanja.

Riječ je o autentičnom događaju u organizaciji Dantes Begića i tima njegove agencije Ricerca Mercato, koji već osmu godinu nastavlja misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti s ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Naglasak događaja je na lokalnim i regionalnim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni vrlo kvalitetan edukativan program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje.

Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pripremili vrlo kvalitetan program radionica. Program je raznovrstan te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i korisno. Edukacijski dio radionica otvorit će vrhunska certificirana edukatorica MA WSET Manuele Plohl s radionicom 4 vina - 1 regija; vinska revolucija sjeverne Dalmacije.

image

Sommelier Suwi Zlatić jedan je od prvih sake sommeliera u Europi

Suwine.at

Nakon panela uslijedit će i radionice, a jedna od onih koju treba istaknuti i za kojom već sada vlada veliko zanimanje je ona o SAKE-u, koju će voditi sommelierski prvak Austrije - Suwi Zlatić. Kotizacija za ovu radionicu koja počinje u 18:05 sati je 50 eura te je za nju potrebna prijava na ovom linku ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Međutim, tu su i brojne druge radionice na koje je ulaz besplatan bez unaprijed potrebnih prijava, premda je broj osoba ograničen. Više informacija o njima, programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.

Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih ovih osam godina, je besplatan ulaz gostima i besplatno sudjelovanje na edukacijama te stručnim radionicama i degustacijama, osim prethodno spomenute sommeliera Zlatića.

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije za čašu prikupljati donacije za HRVATSKU LIGU PROTIV RAKA. Ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to što će gosti svoju čašu moći ponijeti sa sobom kao uspomenu na njihov čin humanosti, dobrog djela i pomaganja potrebitima. U realizaciji te vrlo lijepe i posebne ideje te nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru je pomogla tvrtka Alexsander Commerce.

image

Podržite humanitarnu akciju i za uspomenu na ovaj događaj kući ponesite čašu

Wine Vip Event/Rress

Prijave za za sudjelovanje na konferenciji za HoReCa sektor (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) primaju se isključivo na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizacijski i tim ljudi velikog srca u zagrebačkom restoranu Maksimir organizirao je u ponedjeljak i donacijsku večeru za prikupljanje dodatnih donacija za Hrvatsku ligu protiv raka, na kojoj su osim chefa domaćina Ivana Horvata, svoj doprinos dali i Petar Tucman, Marko Lučić te Doris Vlah, a poseban gost, koji je vina s ljubio s vinom, domaći je sommelier Darko Lugarić. Minimalna vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na večeri je 30 eura po osobi, a primaju se i veće donacije, ovisno o mogućnostima.

Sudjelovanje na donacijskoj večeri, koja počinje u 19 sati, potrebno je najaviti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., jer je broj mjesta ograničen.

U nastavku pogledajte program eventa te meni donacijske večere.

image
Press
image
Press

Ovaj projekt organiziran je uz potporu Hrvatske turističke zajednice, TZ grada Zagreba i TZ Zagrebačke županije, dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:46