NOVO MJESTO

U Varaždinu je otvoren novi restoran, prvi koji u tom dijelu zemlje nudi sushi, evo detalja

Iza novog projekta stoji jedan od naših najboljih sushi majstora Mladen Križanović, kojemu se pridružio i chef Ivan Bašić

Ovih je dana Varaždin dobio novi restoran, i to ne bilo kakav, već prvi sushi restoran u tom gradu, ali i u cijeloj regiji. Madai sushi bar otvoren je početkom tjedna u Pavlinskoj ulici 9, a kako saznajemo, glavni sushi chef je Mladen Križanović, dok je u ulogu sous chefa preuzeo Ivan Bašić.

Križanović je, podsjećamo, već poznati sushi majstor koji je svoje znanje stjecao na Tokyo Sushi Academy, gdje je proveo šest tjedana. Nakon toga, po povratku u Hrvatsku, vodio je radionice pripreme sushija, a do sada je sudjelovao i u podizanju i stvaranju novih koncepata za druge restorane. Uz ovaj angažman, trenutno je i predavač na Veleučilištu Aspira.

image
Privatna Arhiva/

U varaždinskom Madai restoranu će, osim klasičnih rolica kao što su uramaki, futomaki i hosomaki, gostima nuditi i nekoliko klasičnih azijskih jela, poput gyoza, tune tataki i povrća ili kozica u tempuri, zatim shiro miso juhu, karaage piletinu te riblje i povrtne ražnjiće.

image
Privatna Arhiva/

Kako pišu lokalni mediji, Križanović i Bašić s vremenom planiraju širiti ponudu pa će se tako uskoro na meniju naći i, primjerice, ramen. Meni će prilagođavati sezoni, a velikim se dijelom planiraju oslanjati i na lokalne namirnice. Zanimljivo je dodati i kako se sva jela pripremaju pred gostima jer, kako kaže Križanović, koncept Madai restorana podrazumijeva i show cooking.

Osim hrane, ponosni su i na ponudu pića koja, među ostalim, uključuje i japanski viski, džin i votku, sake, japansko pivo, pa i vino od šljive.

image
Privatna Arhiva/

Otvorenje Madai restorana važno je ponajprije zato što u Sjevernoj i Sjeverozapadnoj Hrvatskoj ne postoji niti jedan restoran koji nudi sushi, a koliko smo upućeni, čak niti kakva druga, bolja i dobro pripremljena azijska jela. Restorani na koje ćete ovdje naići najčešće nude tradicionalnu hranu, burgere, pizze, kebab ili, potpuno suprotno, ozbiljne komade mesa. Uz u Čakovcu nedavno otvorenu prvi pekarnicu koja nudi sourdough kruh i peciva, o čemu smo pisali ovdje, sushi bar u Varaždinu lijep je napredak u gastronomskom smislu za cijelu regiju.

Madai je otvoren utorkom, srijedom i četvrtom od 10 do 22 sata, a petkom i vikendom od 11 do 23 sata. Više informacija potražiti možete na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:03