ECLAIR, QUICHE I BAGUETTE

U Splitu se uskoro otvara nova pekarnica, nudit će francuske slastice, kruh i peciva

 @adelie_bakerie Instagram/
Kroasani, kruh, sendviči, pain au chocolat, brioche peciva i madeleines kolačići samo su dio njihove ponude

Pretražujući Instagram, ovih smo dana naišli na profil Adélie Bakerie, a onda saznali i kako iza svega stoji priča koja bi itekako mogla zainteresirati splitske gurmane. Naime, riječ je o pekarnici koja bi se uskoro trebala otvoriti u Splitu i u kojoj će se nuditi kroasani, francuske poslastice kao što su pain au chocolat, brioche peciva i madeleines kolačići, tartevi od jagode, maline, limuna i jagode, flan, eclairsi i druge poznate slastice. U ponudi će biti i kruh, sendviči u kojem spajaju sastojke kao što su brie sir i puretina, rajčica i kozji sir te popularni croque monsieur, ali i quicheovi u tri varijante - klasični Quiche Lorraine, zatim s lososom te vegetarijanski.

Kako smo saznali, fokus će biti na kvaliteti sastojaka i samih proizvoda, a cijela ideja je stvoriti luksuznu francusku pekarnicu kakvu Split do sada još nije imao.

"Naši sastojci su pažljivo odabrani i nabavljamo ih direktno od proizvođača. Naš tim redovito putuje u Francusku kako bi pronašli najkvalitetnije sastojke koji su nam potrebni za jela s našeg menija. Stoga, ako nam ponekad nekog proizvoda ponestane, oprostite nam. Dobrim stvarima treba dati vremena", napisali na svojoj službenoj stranici.

image
@adelie_bakerie Instagram/

Kako su objavili na Facebook profilu, pekarnica je trebala biti otvorena 1. lipnja, no renovacija prostora na adresi Zagrebačka ulica 29 se odužila i to je odgođeno. O datumu otvorenja, rekli su, one nestrpljive obavijestit će putem društvenih mreža. Više informacija o ponudi možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

image
@adelie_bakerie Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:49