Jedinstvena prilika

U Paškoj solani organizirano je besplatno branje soli koje traje do kraja mjeseca

Gribanje soli

 Solana Pag/Press
Misec paške soli manifestacija je koju drugu godinu za redom organizira Solana Pag u suradnji s TZ Grada Paga, Paškom siranom i malim proizvođačima otoka Paga

Ako ste razmišljali još koji dan otputovati na more, Pag je dobra opcija, pogotovo jer se ondje u rujnu već drugu godinu odvija manifestacija Misec paške soli, koji je započeo prošli tjedan. I dok je protekli petak bio na temu SOL I VINO, za ovaj je petak, 13. rujna, najavljena tema SOL I SIR. To znači da će posjetitelji moći degustirati paške sireve, pohoditi radionicu filcanja vune WOLLY HANDMADE, koja predstavlja originalni suvenir grada Paga, ali i FOTO SAFARI na nasipu Solane Pag, koja će se održati 19. rujna, a za koju je potrebna prethodna rezervacija.

image
Solana Pag/Press

Treba spomenuti i kako je u magazinu soli postavljena izložba fotografija Foto kluba Pag, koji djeluje već punih 15 godina, a fotografijama svijetu prikazuje ljepote ovog otoka. Ne treba propustiti ni "Jutra u poljima soli" kao neizostavan događaj ove manifestacije. Svakog petka, naime, imate mogućnost doživjeti branje soli, poslušati edukativne priče, ali i kupiti sve proizvode Solane Pag po akcijskim cijenama.

image
Solana Pag/Press

Već protekli tjedan prvi su gosti mogli vidjeti kako nastaje cvijet soli i kako izgledaju polja koja nam daju tako važan začin, a isto iskustvo možete doživjeti i sami.

Za kraj recimo i kako stalnu izložbu solarstva u prvom magazinu na staroj rivi, možete pogledati tijekom cijelog dana, gdje ćete saznati mnoge zanimljivosti iz povijesti, ali i sadašnjosti proizvodnje soli na otoku Pagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:57