Kako su najavili na svojim društvenim mrežama iz malog čakovečkog bistroa Beška, 17. veljače u njihovu kuhinju stižu velika imena domaće gastronomske scene - Maša Salopek, koja je 2021. godine proglašena najboljom slastičarkom na svijetu prema izboru The Best Chef i godinama je usavršavala svoje znanje u Hiši Franko velike Ane Roš, trenutno pastry chefica u rovinjskom Cap Aureu, i Matija Bogdan, sada executive chef za Aminessove restorana na Krku i Korčuli, koji je karijeru gradio u restoranima kao što je londonski Ledbury, a zatim i vodio zagrebački ManO.
Budući da su i Maša i Matija Međimurci, a bistro Beška jedan od boljih međimurskih restorana, ne iznenađuje što će se gostovanje održati upravo ovdje, u kuhinji mladog chefa Beške, Nevena Kosora.
Osim Salopek i Bogdana, u Bešku 17. veljače dolazi i Siniša Lasan, jedan od najpoznatijih i najboljih hrvatskih sommeliera, Decanterov sudac. Trojac će gostima na raspolaganju biti za ručak i večeru u čak sedam sljedova, u 13 i 19 sati, a cijena po osobi, koja podrazumijeva i wine pairing, iznosi 135 eura. Stol se može rezervirati pozivom na broj bistroa Beška, a više informacija možete pronaći ovdje.
Beška je inače šarmantan mali bistro smješten u čakovečkoj ulici Ruđera Boškovića 23, posebno poznat po inovativnim jelima kakva se ne mogu kušati niti na jednoj drugoj međimurskoj adresi. Osim na ručak i večeru, u Bešku mnogi Čakovčanci rado svraćaju i na malo drugačije, maštovitije deserte, po kojima su također nekoliko posljednjih godina poznati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....