Sretan petak 13.

U centru Ljubljane napokon otvoren JAZ by Ana Roš, bistro najpoznatije slovenske chefice

Nakon što je restoran Hiša Franko nedavno osvojio treću zvjezdicu, Roš kreće u nove projekte

U novootvorenom As Boutique Hotelu u prolazu Knafljev prehod u centru Ljubljane sinoć je održano i službeno otvorenje novog restorana Ane Roš pod nazivom JAZ by Ana Roš. Lijepo uređeni bistro s otvorenom kuhinjom i hranom koja je u svojoj srži jednostavna, ali izvedena na višoj razini odličan je dodatak uzbudljivoj ljubljanskoj gastronomskoj sceni. Službena adresa bistroa koji opisuju kao mladenački youth-dining je Čopova ulica 5a, a udaljen je svega nekoliko minuta od Prešernova trga.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kuhinju bistroa s potpisom chefice Ane Roš vodit će Leonardo Fonseca Celis, Kolumbijac koji je Roš bio desna ruka i u samoj Hiši Franko. JAZ je još jedan u nizu dodatnih projekata jedne od najboljih chefica svijeta, koja ove godine samo niže uspjehe i čiji je restoran Hiša Franko nedavno nagrađen s trećom Michelinovom zvjezdicom. Kao dio tima, Celis je podržao i rad njene popularne Pekarne Ana, koja se također nalazi u središtu Ljubljane i otvorena je punih godinu dana.

U samom hotelu nalazi se još i restoran As tradicionalnijeg usmjerenja, dok će gosti u JAZ moći svratiti na doručak, brunch, ručak i večeru. Usto će moći doći i samo na kavu ili čašu vina, ali i razne napitke i koktele Anje Skrbinek, koja je zadužena za program pića i u samoj Hiši Franko, a koja je u suradnji s Roš osmislila pića poput kombuche s džinom i listom smokve. Među jelima koja će se naći na jelovniku Jaza bit će različiti manji zalogaji, tjestenine, jela od ribe i morskih plodova, kao i brojni drugi specijaliteti, a za doručak će gosti moći kušati razne domaće proizvode koje je odabrala sama Roš, napitke koje sami rade i svježe voće ravno s tržnice.

Ovo nije prvi ovakav pothvat svestrane chefice. Podsjetimo, centru Ljubljane jedno vrijeme se nalazio i pop-up bistro Ana in Slon, smješten u Hotelu Slon. Dok je Ana in Slon u startu bio zamišljen kao privremeno rješenje, JAZ će biti otvoren od ponedjeljka do nedjelje i djelovat će kao hotelski restoran u koji će, vjerujemo, rado svraćati i stanovnici Ljubljane, ali i domaći i strani turisti. Kao da nam je trebao još jedan razlog za posjet prekrasnoj Ljubljani!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:08