Zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera i ove godine postaje jedna od najpopularnijih adresa među ljubiteljima Adventa. Tamo se, naime, ponovno održava mnogima omiljeno Fuliranje, i to od 29. studenoga do 7. siječnja. U 17 kućica predstavit će se isto toliko ugostitelja, a kako bismo se pobliže upoznali s ponudom, ove su godine bili na testiranju na kojem se svaka kućica predstavila jednim jelom. Isprobali smo ih sve i između redova kobasica, burgera, pizze i pohanih mesnih i ribljih jela izdvojili naša tri favorita.
Ne propustite!
VELIKO TESTIRANJE: Kušali smo sve što će se nuditi na ovogodišnjem Fuliranju! Srdoč radi top burgere, a favorit je i sarma
BURGER ZA ONE KOJI IGRAJU NA SIGURNO
Uz chefa Marka Palfija i njegove pohance, Damira Tomljanovića i prilično dobar sendvič s kobasicom, Ivana Pažanina s festivalskoj publici dobro poznatim burgerima i Mate Jankovića s kobasicama, iz Rijeke u Zagreb i ove godine stiže mladi, talentirani chef Deni Srdoč.
Posjetiteljima će se predstaviti u kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, a među ostalim, nudit će i odličan burger s raguom od gljiva. Smeš Vol.2, kako ga naziva, sadrži i dry aged junetinu, cheddar sir i hrskavi luk, a sve je upakirano u slatkasto pecivo. Sočan, bogat okusom i teksturama, ovaj burger bit će dobar odabir za one koji uvijek biraju poznate forme. Jer, složit ćete se, burger je uvijek sigurna ideja.
SARMA ZA JAKO GLADNE
Ekipa iz Picnic-Mingle & Fun posljednjih nekoliko godina svojim kreativnim razmišljanjem probila se u sam vrh kada je u pitanju festivalska ponuda hrane. Osim odličnih burgera i pizza, prošle su godine publiku osvojili i svojom Drugačijom sarmom kojoj, osim mesne komponente i kiselog kupusa, dodaju i espumu od krumpira, kapljice ulja peršina i dehidriranu dimljenu papriku.
I ne brinite, čak i ako dosad niste znali što je točno espuma, jednom kada žlicom zagrabite zalogaj ovog kremoznog zimskog jela, sve će vam postati jasnije. Picnicova sarma dolazi u povećoj porciji i zbilja je zasitna pa vam uz nju neće trebati čak ni desert.
SLATKO ZA KRAJ
Ako ipak smatrate da odlazak na Fuliranje bez slatkog nema smisla, možda će vam se svidjeti ponuda ekipe iz Boogie Laba.
Oni su, naime, za zimsko druženje na Strossmayerevu trgu napravili slanu i slatku varijantu cronuta, hibrida kroasana i donuta, a svoju razlistanu poslasticu pune pistacijom i limunom. Složit ćete se, kombinacija s kojom nema greške.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....