VELIKI FRANCO PEPE

Treći put zaredom proglašen je najboljim pizza chefom na svijetu, kušali smo njegovu pizzu, evo zašto je toliko dobra

 Franco Pepe Photos/
Franco Pepe već tri godine nosi titulu najboljeg na svijetu

"Posljednjih tjedan dana bilo je intenzivno, prošao sam kroz puno emocija, a sve me to dovelo do toga da se najprije svima zahvalim za potporu i ljubav", napisao je Franco Pepe, talijanski pizza majstor na svom Instagram profilu. On je, naime, ove godine po treći put proglašen najboljim na svijetu prema izboru The Best Chef Awards. No, ovog puta, ta nagrada za njega ima posebnu težinu jer, u odluci su sudjelovali i njegovi kolege.

"Ove godine, osim gastronomskih stručnjaka, u izboru su sudjelovali i moji chefovi i kolege po pizzi pa ovo priznanje za mene ima još veći značaj. Još veće priznanje mi je i posebna ‘Experience‘ nagrada, koju smo dobili za dobar servis i dobrodošlicu gostiju. Pružiti iskustvo koje će izazvati emocije uvijek je bio moj cilj i divno je što je trud mog tima prepoznat. Mojoj ekipi svaka čast na radu i svakodnevnom ustrajanju da sve bude kako treba. Sva ova priznanja za mene su točka od koje krećem iznova, unaprjeđujem projekt u koji vjerujem, guram svoje kako ne bih zaboravio postignute ciljeve. Hvala svima", dodaj je Franco Pepe, vlasnik superpopularnog restorana Pepe in Grani u Italiji.

image
Franco Pepe Photos/

Pepe je Pepe in Grani otvorio 2012. godine i tada je imao tim od sedam ljudi. Kako nam je ispričao u razgovoru prije godinu dana, malotko je tada vjerovao u njega, a dobro se namučio i s nabavom najboljih rajčica, mozzarelle i maslinova ulja. Danas, desetak godina kasnije, za njegov lokal postoji lista čekanja i ljudi dolaze iz različitih dijelova svijeta samo kako bi probali što to radi najbolji pizzaiolo na svijetu.

Zašto je Pepeova pizza toliko dobra? Isprobali smo je i sve što možemo reći je kako je zbilja teško riječima opisati punoću tijesta i kombinacije okusa koje u njegovu lokalu možete doživjeti. Daleko je to od onog na što smo navikli i ako zbilja volite pizzu, toplo preporučujemo da se jednom u životu počastite odlaskom u malo mjesto nedaleko grada Caserte.

"Jasno, kao što sad gledam vas, vidio sam ovdje prelijepo zdanje u koje ljudi dolaze probati fenomenalnu pizzu koja je drugačija, a opet vrlo tradicionalna po pitanju prezentacije terroira. Želio sam da ljudi upoznaju ovaj kraj kroz namirnice i okuse", ispričao nam je tada Franco Pepe.

Sve što je zamišljao, danas je i ostvario.

image
Franco Pepe Photos/
image
Alessandro_c./

Cijene pizza kreću se oko 12 eura, ali uvijek je najbolja opcija uzeti degustacijski meni cijene kojeg se kreću od 35 do 65 eura. I najvažnije, svoje mjesto svakako rezervirajte, jer ovdje dnevno posluže oko 1000 pizza i gotovo 30 tisuća ljudi mjesečno dolazi po svoju porciju. Cijelu priču o Francu Pepeu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 05:04