DOBRA PREPORUKA

Tražite seriju koju biste gledali? Stanite, "The Bear" je hit koji ne smijete propustiti!

 @thebearfx Instagram/
Dugo nismo pogledali tako dobru seriju gastronomske tematike kao što je "The Bear"

Posljednjih mjesec dana, otkad je izašla serijal "The Bear", u gastronomskim se krugovima ne prestaje pričati o autentičnosti prikazanog rada u kuhinji i sjajnoj glumi Jeremyja Allena Whitea, kojeg smo do sada pamtili kao jednako fantastičnog Lipa iz serije Shameless. U "The Bear" igra posve drugačiju ulogu, ali to radi na jednoj novoj razini i kroz svih osam epizoda serije gledatelja tjera na nestrpljivo "jedva čekanje" onoga što će se dogoditi iduće.

Radnja se vrti oko mladog, iznimno uspješnog chefa koji je karijeru gradio u najboljim fine dining restoranima na svijetu, a potom se, nakon smrti brata Michaela, vraća kući i preuzima restoran koji je do tada vodio upravo njegov problematični brat. Riječ je o svojevrsnoj zalogajnici koja nudi jednostavna jela, a koju Carmen, glavni lik kojeg igra White, želi i mora podići na novu razinu.

Kreator serije je Christopher Storer, a osim "The Bear", radio je i na ostvarenjima kao što su "Ramy", "Eighth Grade" i "Hasan Minhaj: Homecoming King".

Seriju "The Bear" možete gledati na platformi HULU, koja će vas koštati 6,99 dolara mjesečno (oko 50 kuna), a prva tri dana za nove pretplatnike je besplatna. Za sada serija nije dostupna na niti jednoj drugoj platformi.

Posebno zabavni trenuci u seriji su oni u kojima se spominju restorani poput Nome, Eleven Madison Parka, a slastičar Marcus u jednoj od epizoda u ruci drži knjigu "The Noma Guide to Fermentation" i baca se na eksperimentiranje. Također, glavni lik, kako navode, u svojoj karijeri bio je proglašen mladim chefom godine magazina Food&Wine. Sve je, dakle, prilično uvjerljivo dočarano i gledatelj koji prati svjetsku gastronomsku scenu vrlo se lako može povezati s likovima, čak i ako nikada nije radio u profesionalnoj kuhinji.

Svidjela nam se i brza radnja same serije, koja je istovremeno dramatična i zabavna, ali ne umara i tjera na gledanje još samo jedne epizode prije nego ugasite laptop ili televizor i krenete na spavanje. Likovi su odlično razrađeni i sa svakim od njih, bez obzira na to koliko vas u trenutku možda živcira, lako se povezati. Glasni su i eksplozivni, ali pokazuju emocije i kroz seriju na vidjelo izlaze njihove bolne točke pa ih je jednako tako i lako zavoljeti. Kaotičan Richie, inatljiva Tina, nestrpljiva Sydney, znatiželjni Marcus i Matty Matheson u ulozi majstora samo su dio ekipe koja će vas, vjerujemo, prikovati uz male ekrane. A kada završite sa svih osam epizoda (traju po 30-ak minuta pa sve možete odraditi u jednoj večeri), za vas imamo dobru vijest. Najavljeno je, naime, snimanje druge sezone. Jedva čekamo!

Sjajan tekst Jane Brendlinger za Food&Wine portal dobro opisuje ono što smo i sami kao gledatelji očekivali od još jedne serije gastronomske tematike, ali i ono što smo na kraju dobili.

"When I think of restaurant work in film and media, I think of Jon Favreau seducing Scarlett Johansson with a bowl of spaghetti in Chef; Meryl Streep giggling with triangles of laminated dough slung over her chest while making chocolate croissants in It‘s Complicated; Remy in Ratatouille, closing his eyes and seeing flavors like fireworks; Gordon Ramsay screaming "Donkey!" into some cook‘s ear; and a white man‘s hand tweezing microgreens set to Vivaldi‘s Winter. It‘s celebrity, it‘s romanticized, it‘s glorified, and little of it feels real. What I appreciated about The Bear was the messiness: the cracked egg on the floor, the backed-up toilet, wrong deliveries and unpaid vendors, and the audible and visual chaos that comes when a million things are happening all at once in one kitchen."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:42