Nekima je pre mliječna. Pojedinci ne žele ni razgovarati o njoj u kontekstu čokolade. Kako bilo bijela čokolada kod mnogih je omiljena i nepravedno gurnuta po strance. Budući da je danas ponedjeljak i ako ste jedan od sretnika koji nisu uspjeli spojiti sve praznike zasladite si dan cupcakesima od bijele čokolade. Priprema? I više nego jednostavna!
Trebat će vam:
100 g omekšalog maslaca
200 g šećera
3 jaja
170 g crème fraiche
115 g mlijeka
300 g brašna (pola glatkog pola oštrog)
1 žličica praška za pečenje
100 g otopljene mliječne čokolade
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 180°
2. Izradite maslac i šećer mikserom u kremastu smjesu bez grudica.
3. Dodavajte jaje jedno po jedno, a između dobro izmiksajte.
4. Dodajte crème fraiche, mlijeko, ekstrakt vanilije, bijelu čokoladu, prašak za pečenje i brašno.
5. Sve dobro promiješajte (kuhačom) kako biste dobili homogenu i jednoličnu smjesu
6. Smjesu stavite u čašice za cupcakese (do pola ispunite jer će se inače preliti preko)
7. Pecite kojih 15 minuta dok ne postignu zlaćanu boju
8. Pustite ih da se malo ohlade, a za dodatno čokoladan štih otopite još bijele čokolade i prelijte preko cupcakesa i pospite mljevenih orašastih plodova te poslužite uz kavu ili kakao
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....