Ako na svom popisu Facebook prijatelja imate ljubitelje dobre klope, sigurno vam je početna stranica prepuna slika gljiva-kapitalaca u svim oblicima. Budući da nam je vrganj ipak namirnica tjedna, i mi smo se naoružali vrganjima i inim vrganjolikim gljivama pa će se ovih dana sigurno kuhati štošta fino.
Naša urednica tiskanog izdanja divila se veličini svog privremenog kućnog ljubimca koji će ubrzo završiti u loncu pa se iza njega uspjela i sakriti. A ako niste znali:
- Najveći primjerci vrganja mogu težiti i do kilograma.
- Vrganje nikad ne smijete prati vodom osim ako ćete ih koristiti isti tren.
- Osušeni vrganji imaju ogroman udio proteina – samo soja ima više.
Sada naoružani ovim novim (ili za neke starim) saznanjima krenite u šumu ili na plac i javite nam s čime ćete spariti svoje primjerke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....