Kada smo ovih dana naletjeli na video objavu poznate hrvatske gastro influcerice Anje Maršić, široj publici poznatije kao Hungry Anja, istog smo se trena prisjetili svih neuspjeha koje smo do sada doživjeli pripremajući poširana jaja. Anja je, naime, objavila trik pomoću kojeg, kako je rekla, jaja uspijevaju baš uvijek, čak i onima koji su mislili da to jednostavno nemaju u sebi. U svom postu objasnila je i kako je ova metoda odlična opcija u slučaju da pripremate doručak ili brunch za veći broj ljudi.
Tajna je u odmaranju jaja 10-ak minuta u mješavini octa i vode kako bi se njima lakše baratalo kada se stavljaju u vruću vodu te kako bi žumanjak i bjelanjak ostali na istom mjestu. Nije potrebno stvaranje vrtloga ili dodavanje octa u vodu u kojoj se jaja kuhaju upravo zato što dio octa unosite kada jaja prebacujete iz mješavine s vodom, objasnila je Anja u komentarima.
Trik smo testirali tri puta i zaključili kako je jaja iz mješavine vode i octa najbolje vaditi što većim kuhinjskim alatom kako bjelanjak ne bi iscurio. Velika, ali plitka žlica nama se pokazala premalom pa smo na kraju upotrijebili manju šalicu koju obično koristimo kada kuhamo po američkim receptima i umjesto grama sastojke mjerimo u šalicama. Pripazite i na to da voda u koju stavljajte jaje nije kipuća i da se u njoj ne stvaraju preveliki mjehurići već, kako savjetuje Anja, smanjite vatru.
Naš je zaključak kako je ovo daleko najjednostavnija metoda pripreme poširanih jaja s kojom smo uspjeli izbjeći sve one korake koji bi potencijalno mogli razbiti jaje pri kuhanju, kao što je upravo stvaranje vrtloga ili prebacivanje jaja u foliju, te se ovoj metodi svakako planiramo vraćati.
Jaja smo poslužili na blago tostiranom domaćem kruhu, s malo burrate, maslinova ulja, mladog luka, soli i papra, a cijela priprema bila je gotova u 15-ak minuta. Postupak pripreme pogledajte u Anjinom videu u nastavku, koji je do sada već pogledalo više od 60 tisuća ljudi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....