Sigurni smo da imate člana obitelji kojem se možete obratiti da vam pomogne gasiti kuhinjske požare ili pak prijatelje koji suvereno vladaju štednjakom i pećnicom. Ali, bez obzira na to, nudimo nekoliko savjeta koji bi vam u početku kulinarskog života mogli dobro doći.
- Priprema je pola posla. Pripremite ono što vam je potrebno prije nego što uopće počnete kuhati. Pitate se zašto kuhanje na televiziji izgleda tako jednostavno? Zato što sve namirnice čekaju već unaprijed pripremljene.
- Ne okrećite meso vilicom, već hvataljkom – dragocjeni sok može pobjeći kroz rupice koje će za sobom ostaviti vilica.
- Kupite si prešu za izradu pirea. Izgleda kao velika preša za češnjak i jamči da ćete pogoditi pravu teksturu pirea.
- Nikad ne kuhajte s vinom koje ne biste popili. Ako vam se ne bi svidjelo u čaši, neće vam se svidjeti niti u tanjuru!
- Krem juhe najlakše je napraviti štapnim mikserom – mnogo lakše nego blenderom jer se juha ne mora pretakati.
- Kad želite zasladiti umak, dodajte mu malo mrkve. Puno, PUNO bolja opcija nego šećer.
- Uglavnom nećete pogriješiti stavite li rešetku u pećnicu na srednju prečku. Iznimku učinite kad to recept od vas baš izričito traži.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....