Za dobar proljetni tart od šparoga trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a većinu njih u rano proljeće zasigurno već imate u hladnjaku. Upravo zato i ne čudi apsolutno oduševljenje koje na društvenim mrežama ovih dana izazivaju jednostavni i brzi sezonski tartevi. Pripremaju se na nebrojeno mnogo načina, a zajednička im je baš uvijek podloga od lisnatog tijesta i dodatak omiljenih šparoga. Ono što se mijenja su različite vrste sirnih podloga i dodataka pa tako koristiti možete skutu, ricotta ili svježi sir, kravlji ili kozji, ali i klasičan krem sir namaz ili pak slatko vrhnje s jajima.
Jedan od najpopularnijih recepata na The New York Timesu trenutno je upravo tart s kozjim sirom, a svojoj su varijanti dodali i češnjak, limunovu koricu, estragon i parmezan. Osim ovih dodataka, dobra ideja bit će i slanina ili kobasica, usitnjeni feta sir ili začinsko bilje poput vlasca i mente. U slučaju da vas iz hladnjaka još uvijek gledaju ostaci od uskršnjeg doručka, svakako razmislite da u bazu od sira ubacite i na kockice nasjeckanu šunku i mladi luk.
RECEPT ZA BRZI TART SA ŠPAROGAMA
Osim u klasičnoj varijanti, ovaj tart možete pripremiti i u obliku manjih zalogaja pa svakako razmislite o tome planirate li ovog vikenda izlet u prirodu. Mini tartevi bit će praktično rješenje za baš svaku vrstu druženja. Planirate li tart poslužiti odmah nakon što ga izvadite iz pećnice, dobra ideja bit će i dodatak poširanog jaja.
U slučaju da se ipak poželite okušati u pripremi svog tijesta, a lisnato vam se čini prekompliciranim, kao podlogu možete koristiti i prhko tijesto ili pak tanko razvaljano dizano tijesto.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....