Bernard Korak od danas ima izuzetnu pomoć u kuhinji jer će narednih mjesec dana, a možda i duže uz njega kuhati Magdalena Senjković. Magdalena Senjković živi i radi na otoku Braču gdje s mužem Sašom vodi renomiranu vinariju Senjković. Iako nije po profesiji kuhar, Magdalena se prije nekoliko godina potpuno posvetila kuhanju. Svojevremeno je čak stažirala u Pelegriniju, a kasnije se odvažila kuhati za prijatelje u vinariji, zatim su se ta društva širila na njihove prijatelje sve do trena kad su uveli degustacijske menije. Upravo Magdalenino kuhanje bilo je jedan od glavnih razloga posjeta vinariji Senjković, ali i otoku Braču jer se doista radi o jedinstvenom iskustvu kakvo na otoku ne postoji. Magdalena bi tako znala pripremati prave gozbe za primjerice 15 ljudi koje su trajale satima, a pripreme bi tog dana počinjale u 7 ujutro, a za rezervaciju se znalo čekati i godinama.
Bernard Korak planira s Magdalenom kreirati menije za cijelu godinu ili im barem dati kostur koji će onda on kasnije ušminkavati. Korakovima je teško pronaći kvalitetnu radnu snagu jer mnogi nisu spremni putovati iz Zagreba na Plešivicu ili jednostavno nemaju elana ili entuzijazma za učenje iako svakog radnika educiraju u svakom segmentu od vinskih edukacija do poliranja kuharskih vještina, zato je velika stvar da u kuću Korakovih dolazi Magdalena Senjković kao izuzetno pojačanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....