Dok smo za Božić uživali u purici s mlincima, ovih se dana, uoči novogodišnjeg slavlja, veselimo slasnoj svinjetini i janjetini. Kako bi maksimalno skratili posao i prepustili se slavlju uz čašu odabranog pjenušca, mnogi su kao alternativu višesatnom nakuhavanju odabrali već pečeno meso koje se može kupiti na nekoliko adresa u gradu. Ipak, uvjerljivo najviše posla ovih dana ima ekipa iz Odojak To Go. Riječ je o maloj trgovini koja na zagrebačkom Laništu nudi odojak, janjetinu i teletinu s ražnja i u kojoj ovih dana telefon ne prestaje zvoniti. Kako su nam rekli, ljudi su uoči novogodišnjeg slavlja zbilja navalili pa trenutno rade samo po narudžbama.
"Trenutno primamo narudžbe za Staru godinu i ovih dana radimo samo od 10 do 13 sati jer više ne stignemo. Otvoreni smo samo za preuzimanje mesa, a ostatak vremena pečemo. Radimo samo mama Arnela, tata Neven i ja, a pomaže nam i sestra Ema i mogu vam reći da ovih dana spavamo tek po 3-4 sata, telefon ne prestaje zvoniti", rekao nam je Fran Husinec.
Nude odojak s ražnja po cijeni od 180 kuna po kilogramu te janjetinu i teletinu za koje ćete trebati izdvojiti 280 kuna. Kako nam je rekao Fran, inače rade i priloge kao što su štrukli, krumpir pod pekom i grah salata, no za blagdane ih ne nude. Od prevelike količine posla jednostavno ne stižu.
Odojak To Go inače je smješten nadomak Arene i posebnu pažnju još od prosinca 2020. godine privlači upravo u vrijeme blagdana. Posao su pokrenuli Arnela i Neven Husinec iz Križevaca, nakon što je u vrijeme prvog lockdowna poslovanje s prodajom nekretnina, kojim su se do tada bavili, potpuno stalo. Tada su krenuli s pripremom omiljenih mesnih delicija i, čini se, pogodili.
"Zamislili smo to kao dućan u kojem uvijek ima mesa, no oko blagdana zaista je bila ludnica. Stvarali su se redovi, neprestano su nam zvonili telefoni i sve bi se prodalo, baš su nas ljudi iznenadili“, rekla je Arnela početkom prošle godine.
Ništa drugačije, čini se, nije niti ove.
Kako su nam rekli tada, meso dobavljaju od OPG-ova s Kalnika, gdje živi nekoliko obitelji koje se bave uzgojem janjaca i odojaka. Obrada se obavlja u jednoj križevačkoj mesnici, a kod Husineca se zatim meso peče i prodaje.
Nekada je to jedan odojak dnevno, ponekad 5 ili 6, a zna se zalomiti i puno više, ispričao nam je Fran Husinec u kratkom razgovoru. Iako kaže kako posla ima zbilja puno, dodaje kako u pripremi naručenih porcija sudjeluje cijela obitelj te kako narudžbe još uvijek primaju. A kada jednom napokon dođe ta 2023. godina, kaže, svi planiraju uzeti barem tri ili četiri dana godišnjeg i pošteno se odmoriti.
Meso možete naručiti telefonski, a sve detalje provjeriti na njihovoj Facebook stranici.
Adresa: Lanište 17d, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....