GDJE NARUČITI?

Svi žele odojak za novogodišnju noć: "Spavamo tek po 3-4 sata, telefon ne prestaje zvoniti"

 Marko Miscevic/Cropix/
Obitelj Husinec, koja stoji iza brenda Odojak To Go, ovih dana ima pune ruke posla

Dok smo za Božić uživali u purici s mlincima, ovih se dana, uoči novogodišnjeg slavlja, veselimo slasnoj svinjetini i janjetini. Kako bi maksimalno skratili posao i prepustili se slavlju uz čašu odabranog pjenušca, mnogi su kao alternativu višesatnom nakuhavanju odabrali već pečeno meso koje se može kupiti na nekoliko adresa u gradu. Ipak, uvjerljivo najviše posla ovih dana ima ekipa iz Odojak To Go. Riječ je o maloj trgovini koja na zagrebačkom Laništu nudi odojak, janjetinu i teletinu s ražnja i u kojoj ovih dana telefon ne prestaje zvoniti. Kako su nam rekli, ljudi su uoči novogodišnjeg slavlja zbilja navalili pa trenutno rade samo po narudžbama.

"Trenutno primamo narudžbe za Staru godinu i ovih dana radimo samo od 10 do 13 sati jer više ne stignemo. Otvoreni smo samo za preuzimanje mesa, a ostatak vremena pečemo. Radimo samo mama Arnela, tata Neven i ja, a pomaže nam i sestra Ema i mogu vam reći da ovih dana spavamo tek po 3-4 sata, telefon ne prestaje zvoniti", rekao nam je Fran Husinec.

image
Marko Miscevic/Cropix/
image
Marko Miscevic/Cropix/

Nude odojak s ražnja po cijeni od 180 kuna po kilogramu te janjetinu i teletinu za koje ćete trebati izdvojiti 280 kuna. Kako nam je rekao Fran, inače rade i priloge kao što su štrukli, krumpir pod pekom i grah salata, no za blagdane ih ne nude. Od prevelike količine posla jednostavno ne stižu.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Odojak To Go inače je smješten nadomak Arene i posebnu pažnju još od prosinca 2020. godine privlači upravo u vrijeme blagdana. Posao su pokrenuli Arnela i Neven Husinec iz Križevaca, nakon što je u vrijeme prvog lockdowna poslovanje s prodajom nekretnina, kojim su se do tada bavili, potpuno stalo. Tada su krenuli s pripremom omiljenih mesnih delicija i, čini se, pogodili.

"Zamislili smo to kao dućan u kojem uvijek ima mesa, no oko blagdana zaista je bila ludnica. Stvarali su se redovi, neprestano su nam zvonili telefoni i sve bi se prodalo, baš su nas ljudi iznenadili“, rekla je Arnela početkom prošle godine.

Ništa drugačije, čini se, nije niti ove.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Marko Miscevic/Cropix/

Kako su nam rekli tada, meso dobavljaju od OPG-ova s Kalnika, gdje živi nekoliko obitelji koje se bave uzgojem janjaca i odojaka. Obrada se obavlja u jednoj križevačkoj mesnici, a kod Husineca se zatim meso peče i prodaje.

Nekada je to jedan odojak dnevno, ponekad 5 ili 6, a zna se zalomiti i puno više, ispričao nam je Fran Husinec u kratkom razgovoru. Iako kaže kako posla ima zbilja puno, dodaje kako u pripremi naručenih porcija sudjeluje cijela obitelj te kako narudžbe još uvijek primaju. A kada jednom napokon dođe ta 2023. godina, kaže, svi planiraju uzeti barem tri ili četiri dana godišnjeg i pošteno se odmoriti.

Meso možete naručiti telefonski, a sve detalje provjeriti na njihovoj Facebook stranici.

Adresa: Lanište 17d, Zagreb

image
Ustupljena Fotografija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:15