Jako osvježenje

Svi žele Džin-tonik, prosecco s jagodama i Aperol spritz na štapiću. Stigli su sladoledi za odrasle

 Suzana Arslani/Privatna arhiva
Slastičarka Nina Šarić iz brenda Pri Suncu oduševljava s novom ponudom sladoleda, ovaj put samo za 18+

Nakon što je prošle godine razveselila posjetitelje ljetnih festivala svojim sladoledima na štapiću, Nina Šarić iz benda Pri Suncu odlučila je podići ljestvicu. Upravo je zato u ponudu uvela i nekoliko vrsta alkoholnih sladoleda na štapiću, na radost svih roditelja koji žele nešto malo jače od klasičnog gelata kako bi se opustili nakon radnog dana!

image
Suzana Arslani/Privatna arhiva

U vitrini njene ružičaste prikolice sa sladoledima tako su se ovo ljeto našli i okusi prosecca s komadićima jagode, prosecco-malina, gin-tonic i Aperol spritz, a Nina neprestano radi i na novim kombinacijama. Kako je došlo do “pretakanja” poznatih koktela, pjenušavog vina i sličnih alkoholnih pića u sladolede, objasnila nam je nedavno: “Htjela sam da sladoledi na štapiću budu prilagođeni djeci, ali smo vidjeli na festivalu da roditelji žele nešto i za sebe pa smo tako došli na ideju alkoholnih štapića. Kad smo ih testirali, shvatili smo da su zaista dobri i da baš lijepo osvježe ljude na ove vruće dane. Izbacili smo ih zadnji vikend na festivalu na Jarunu i bili su pravi hit pa ćemo ih uvesti u stalnu ponudu”.

image
Suzana Arslani/Privatna arhiva
image
Suzana Arslani/Privatna arhiva
image

Nina Šarić iz brenda Pri suncu

Suzana Arslani/Privatna arhiva

Iako je javnosti poznata po svom kremastom gelatu i sorbetima, Nina se željela okušati i u ovom izazovu: “Kada se rade sladoledi na štapiću, drugačije se balansira okuse jer u samoj smjesi nema toliko zraka kao kod svježeg sladoleda. Niti namirnice niti stroj za izradu sladoleda ne igraju toliku ulogu, kao što to radi zrak jer se ovdje on na drugačiji način dodaje i to u konačnici radi razliku u teksturi. Drugačiji je od svježeg sladoleda, no ovo je i dalje zanatski sladoled i može doći u puno kombinacija okusa", naglasila je Nina tom prilikom.
image
Privatna arhiva

Budući da sa svojom ružičastom prikolicom ide na turneju, njene sladolede možete kušati na Krku i to u Njivicama na Festivalu sladoleda od 10. do 17. srpnja, zatim slijedi ATP Umag od 21. do 30. srpnja, u kolovozu ćete je naći na Špancirfestu, a zatim se vraća ponovno za Zagreb.

Više informacija o putovanjima te slatke prikolice potražite na društvenim mrežama brenda Pri Suncu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:55