STANJE NA PAZARU

Svi se žale na porast cijena, a na splitskoj tržnici sada su još niže:"Nema šoldi, a ni kupaca"

 Joško Šupić/Cropix/
Iako se mnogi žale kako su tržnice danas skuplje nego ikad, na onoj splitskoj, kažu, ovih su dana dodatno snizili cijene

Iako su od uvođenja eura kao službene valute prošla gotovo dva mjeseca, brojni se građani još uvijek muče s preračunavanjem pa im se osnovne namirnice čine preskupima i nisu spremni izdvojiti tražene svote novaca u trgovinama, ali i na tržnicama. Pa, iako posljednjih mjesec dana uglavnom čitamo o porastu cijena, posebice kada su u pitanju zagrebačke tržnice, na splitskom pazaru, kažu prodavači, situacija je nešto drugačija.

"Ma digli bi mi cijene da ima šoldi i kupaca. No nema, nažalost, ni jednog ni drugog, pa smo neke i smanjili", rekle su ovih dana prodavačice na splitskom pazaru za Slobodnu Dalmaciju.

image
Sasa Buric/Cropix

Kažu i kako su cijene manje ili su ostale iste pa je tako salata prije bila 15 kuna, a sada je 2 eura, masline su s 4 ili 5 eura snizili na 3 eura za kilogram, a vezice luka sada su 1 euro, dok su prije koštale 10 kuna. Nadalje, na splitskoj tržnici možete kupiti i krumpir za 1 euro, za bijeli kupus izdvojit ćete 1,50 euro, mišanca je 4 eura, a čimulice 2 eura. Kilogram mrkve koštat će vas 1,50 euro, a 10 domaćih jaja 4 eura, kako navodi Slobodna Dalmacija.

Iako se mnogi žale kako su cijene na zagrebačkim tržnicama otišle u nebo, dobro je dodati, za usporedbu, jabuke na tržnici Dolac kupujemo po 1,50 do 2 eura, salatu od 2,50 do 3 eura po kilogramu, a krumpir po 1 euro. Cijena naranči za kilogram uglavnom se kreće oko 1,60 do 2 eura, dok se jaja mogu pronaći i po cijeni od 2,26 eura.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:26