OD PANJA DO TORTE

Sve što vam ovog Božića treba je ovih 5 recepata za slatke favorite naših poznatih slastičarki

 Marko Todorov/Davor Pongračić/Ivana Nobilo/Saša Burić/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Kako bi slatki stol ovog Božića izgledao još bolje, zamolili smo one koje znaju najbolje da nam otkriju recepte za omiljene slastice

Posljednji mjesec u godini, poznatiji i kao onaj u kojem se kalorije jednostavno ne broje, osim kuhanog vina i toplih zagrljaja donosi nam i apsolutno prepuštanje slatkim zalogajima. Valja se tijesto za omiljene dizane poslastice, izrezuju se keksi, jedan na drugi slažu se biskviti i miksaju najslađe kreme. Koliko je domova, toliko je tradicija i varijanti omiljenih blagdanskih slastica. I dok prelistavamo rukom pisane stare bilježnice s receptima, zaljubljeno gledamo fotografije u kuharicama i divimo se izlozima slastičarnica, na trenutak poželimo uskočiti u njih i postati dio šarenih i tako primamljivih slastičarskih priča. Kako to, nažalost, još nije moguće, došli smo na ideju koja nam je barem na trenutak i u najslađem obliku približila autorice omiljenih nam kolača i torti u zemlji. Naime, zamolili smo pet slastičarki da u pauzi od užurbanog pečenja, koje ih je snašlo s dolaskom prosinca, s nama podijele svoje blagdanske favorite.

image
Marko Todorov/Cropix/

Iz Splita, iz slastičarnice Oš Kolač tako je stigao recept za slatku savijaču s orasima i čokoladom, bez koje slastičarka Tea Mamut ne može zamisliti ovogodišnje blagdane, iz Šibenika i slastičarnice Yum Pastry Shop Antonia Drezga poslala nam je recept za slatki kruh, a zagrebačke slastičarske snage pripremile su tri totalno kremaste, sočne i moćne, prave blagdanske poslastice. Donosimo vam tako recepte za posve originalan božićni panj sjajne Petre Jelenić, prepoznatljivo raskošnu tortu Ivane Čuljak Lošić s lješnjacima, bademima i cimetom te elegantan i lagan slatki zalogaj od kokosa Ruže Šimić iz zaprešićkog Trinityja. Na kraju krajeva, početak je prosinca, stvarno je vrijeme da na popis omiljenih božićnih slatkiša dodate i pobrojane, a onda se ozbiljno bacite na pečenje - Božić je već pred vratima.

image
Ivana Nobilo/Cropix/

BOŽIĆNI SLATKI KRUH PO RECEPTU ANTONIJE DREZGE

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/

BOŽIĆNI PANJ PO RECEPTU PETRE JELENIĆ

image
Marko Todorov/Cropix/

BOŽIĆNA TORTA PO RECEPTU IVANE ČULJAK LOŠIĆ

image
Davor Pongracic/Cropix

TEINA BOŽIĆNA SAVIJAČA

image
Sasa Buric/Cropix/Cropix

COCOLINA PO RECEPTU RUŽE ŠIMIĆ

image
Ivana Nobilo/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:11