Sve pršti jarkim bojama, a svježe voće i povrće nas samo mami. Pa neka vas namami! Zato smo za vas pripremili i recepte koje biste svakako trebali isprobati u ožujku, kada je ovo povrće najukusnije.
Repa
Repa se vratila u naše kuhinje na velika vrata. Iako je berba repe počela u rujnu i bit će je sve do travnja, još uvijek je dobro vrijeme za njezino konzerviranje, odnosno kiseljenje te izradu salate koja savršeno ide uz suho kuhano meso i krumpire, pečenja i variva.
REPA: Povuci, potegni, iščupaj i ukiseli!
Kelj
Znamo da se kelj nalazi u kategoriji onog povrća koje nije omiljeno baš svima, ali mi ga obožavamo. Ako vi još uvijek niste ljubitelji, isprobajte ove recepte i kelj će napokon upasti u kategoriju vašeg omiljenog lisnatog povrća.
KELJ: Zvijezda recepata koji će preobratiti i najzagriženije mesojede!
Artičoke
Nježne, a istovremeno i čvrste latice zeleno-ružičastih cvjetova artičoka predmet su žudnje svakog gurmana. Ovi pupoljci niču iz ogromnih, raskošnih, ali i grubih grmova, otpornih na sve uvjete. Artičoku je naime moguće gotovo bilo gdje uzgojiti jer je riječ o snažnoj, izdržljivoj biljci koja već na prvu plijeni pozornost svojim izgledom.
STIGLO JE VRIJEME ARTIČOKA: Zeleno ružičasti pupoljci na tri ukusna načina!
Rotkvice
Pomalo kreće sezona rotkvica i jako se veselimo bojama koje pomalo proviruju na tržnicama. Ako vam se sviđaju te crvene glavice, a niste baš do kraja sigurni što biste s njima, donosimo vam tri prijedloga. Možda vam neki potakne maštu.
CRVENE ROTKVICE: Na tri načina!
Špinat
Špinat kao i sve zeleno daje energiju, hrani organizam i napucava ga hrpom vitamina i proteina. Izvrstan je za zdravlje kostiju, pomaže organizmu da zadrži dovoljno kalcija koji je važan za svaku ženu kad je riječ o osteoporozi te menopauzi, a sadrži i jako puno vitamina K koji je također važan za zdravlje kostiju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....