Graševina je nedvojbeno najvažnija vinska sorta Hrvatske. Ne samo jer je najzastupljenija, nego i zbog toga što u uvjetima koje joj omogućuju neka slavonska i podunavska vinogorja daje vina nezaboravne kvalitete i specifična, neponovljiva izričaja. Da pojasnim. Postoji cijeli niz bijelih sorata koja daju ili mogu dati vina najviše kvalitete. Tu se svakako ubrajaju međunarodne uspješnice poput sauvignona, chardonnaya i rajnskog rizlinga, kao i domaće uzdanice poput malvazije istarske ili pošipa, ali samo graševina, uz klasično svježe vino osvježavajućeg karaktera, koje sve te sorte mogu ponuditi vinificirane i dozrijevane u inoksu u prvoj ili drugoj godini po berbi, ima i drugo lice. Ono zrelog, bogatog i mekanog vina izraženije boje, s obiljem cvjetnih i aroma zrelog...
PIŠE SAŠA ŠPIRANEC
Što graševinu čini jedinstvenom sortom i koja je njezina najveća prednost pred konkurencijom
Uz klasično svježe vino osvježavajućeg karaktera, već u inoksu može ponuditi i svoje drugo lice zrelog, bogatog i mekanog vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....