EVO DETALJA

Stiže poznati američki lanac brze hrane: Ipak se otvara Pizza Hut u Zagrebu!

 The Nix Company/Unsplash
Uz već dobro poznate i uspješne globalne lance restorana, uskoro ćemo imati još jedan

Američki lanac restorana brze hrane Pizza Hut uskoro bi napokon trebao u Hrvatskoj otvoriti prvi restoran. Podsjetimo, početkom ljeta stigla je potvrda kako će restorane otvoriti u Zagrebu i u Splitu, no ta je informacija naglo povučena usprkos napisima u više medija. No, kako je vidljivo na stranicama domaće platforme za zapošljavanje, franšiza Pizza Hut trenutno traži zaposlenike i to u metropoli što ipak znači da uskoro ipak možemo očekivati otvorenje.

Iako su se u toj prvoj najavi spominjala tri restorana u Hrvatskoj, i to u Zagrebu i Splitu, za sada nisu poznati detalji, no jedno je sigurno, prvi Pizza Hut bit će otvoren u Zagrebu, a nude zaposlenje za voditelja smjene te je natječaj otvoren do 5. studenog. Iz oglasa je vidljivo kako je nositelj franšize Pizza Hut Europe Top Pizza d.o.o sa sjedištem na adresi Avenija Većeslava Holjevca 40 u Zagrebu.

image
Parham Barati/Unsplash

Podsjetimo, o dolasku Pizza Huta govorilo se i prije 10-ak godina, kada je također najavljeno otvaranje tri poslovnice, no kako se pričalo tada, franšiza je bila prilično skupa. Naime, uvjeti nisu zahtjevni no bilo je potrebno osigurati lokacije od 100 do 150 četvornih metara i terasu, iako će se, poput mnogih restorana brze hrane, uglavnom oslanjati na dostavu.

Pizza Hut će tako, uz McDonald‘s, Burger King, KFC i Domino‘s, postati još jedan u nizu globalnih restorana dostupnih u Hrvatskoj.

Pizza Hut je američki lanac restorana osnovan 1958. godine u Wichiti u Kansasu. Franšizu su pokrenuli Dan i Frank Carney, a prema dostupnim podacima, trenutno u svijetu postoji čak 17 639 Pizza Hut restorana. Nude jela kao što su pizze različite veličine, ali i krilca, štapiće, lazanje te različite druga jela s tjesteninom. Brend je dio kompanije Yum!Brands, Inc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:03