ČOKOLADE S PORUKOM

SREĆA JE U MALIM STVARIMA U VELIKIM DOZAMA: Vlasnica lanca slastičarnica Torte i to novi izazov pronašla u ručno rađenoj čokoladi!

 Marko Miščević
Vrhunski sastojci i duhoviti natpisi na retro omotima razlog su zašto su ove ručno rađene poslastice osvojile hrvatske čokoljupce

Nakon uspješno izgrađenog carstva koje se temelji na njezinoj slavnoj torti od sira, Martina Bračić, vlasnica lanca slastičarnica Torte i to, bila je spremna za novi izazov. I pronašla ga je… U čokoladi!

Marko Miščević

Ideja o ručno rađenim poslasticama dugo je kopkala ovu odlučnu i sposobnu poslovnu ženu, a atraktivne čokolade koje već nekoliko mjeseci možete kupiti u njezinim slastičarnicama djelomično su rezultat izvrsne poslovne suradnje s Vjekom Mandićem, kreativcem kojeg brojne Hrvatice znaju kao dio popularnog dvojca iz Male radnje dizajna. Sama Mala radnja dizajna, osim kvalitetnim dizajnerskim torbama, javnost već dulje vrijeme oduševljava i dovitljivim natpisima koji su svoj put pronašli i do Martininih slastičarnica.

Marko Miščević

- Upoznali smo se kroz Torte i to krajem 2016. godine, a prva naša suradnja bili su tanjuri s posebno osmišljenim natpisima. Nakon tog krenuli smo na pakiranja domaćih keksića i duhovite dekoracije po slastičarnicama - objasnio nam je Vjeko.

U trenutku kad je njezina ideja o ručnoj izradi čokolade sazrela, razgovori s Vjekom dodatno su ju potaknuli da se baci na posao.

- Kad je Martina u jednom trenutku spomenula da razmišlja o izradi čokolade, odlučio sam to malo ubrzati - rekao nam je Vjeko, na što je Martina uz smijeh dodala: - Svako malo bi me ispitivao kad ću početi raditi čokoladu, sve dok nisam posustala. Bogate tamne ili mliječne čokolade prepune lješnjaka, domaćih višanja, badema ili kandiranih naranči u kratkom su roku osvojile ljude diljem Hrvatske, pa potražnja za njima samo raste. Kad Martina razvije nove okuse, na red dolazi osmišljavanje izgleda omota i poruke čiji je cilj razveseliti, nasmijati i ponukati osobu da kupi čokoladu i za sebe i za druge. punoj opremi i spremna za akciju, s pripremljenim kalupima za izradu serije od 40 čokolada.

Marko Miščević

Dok smo čekali da smjesa mliječne i tamne čokolade koju je pripremila dostigne potrebnu temperaturu kako bi se s njom moglo raditi, Martina nam je objasnila svoj proces. - Budući da volim istraživati i u kontaktu sam s puno ljudi, često naletim na odlične, domaće namirnice koje potom koristim u svojim čokoladama - otkrila nam je i primila kalup pun rastopljene čokolade kojim je potom počela brzo udarati po velikom stolu na kojem izrađuje sve svoje čokolade.

- Još učim kako postići da moje čokolade izgledaju besprijekorno. Važno je da sav zrak izađe iz kalupa da čokolada ne bi imala praznine. Potom dodajem sastojke kao što su, primjerice, lješnjaci, koje sam prethodno pomno pregledala kako bi samo najbolji komadi završili u pakiranju - istaknula je.

Marko Miščević

- Trebalo mi je neko vrijeme da izradim čokolade kojima sam zadovoljna. Budući da ih za sada izrađujem sama, radim ih u serijama, no potražnja je golema i stalno me netko zove da fali pa se ponovno bacam na posao - rekla nam je Martina. Dok smo pratili kako ih pažljivo izrađuje, pojeli smo i sami koju kockicu (ili malo više njih) njezine tamne čokolade s višnjama jer - kako kaže jedan od Vjekinih natpisa na čokoladi - sreća je u malim stvarima u velikim dozama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:42