Deni Srdoč otvara wine bar Hidden u centru Rijeke kao vlasnik i investitor. Ideja Srdočeva bistroa je da kuhari ujutro nabavljaju namirnice na riječkoj tržnici. Najveći fokus bit će na vinima i planiraju imati oko 150 vinskih etiketa kako iz Hrvatske tako i iz svijeta. Vina će se moći konzumirati u bistrou, ali i kupiti za van po povoljnijim cijenama. Srdoč neće osobno kuhati u Hiddenu ali trenutno radi na formiranju tima kojeg će educirati prije otvorenja.
Srdoč dodaje kako će njegova matična adresa ostati restoran Nebo u hotelu Hilton na Costabeli.
"Moja je želja time stvoriti nove kuhare koji će se kroz bistro moći izraziti i stvoriti svoj put. Projekt me iznimno veseli jer u Rijeci fali ovakav tip bistroa" otkrio je Srdoč pa dodao da vjeruje kako će biti zanimljiv onima koje zanima inovativna bistro hrana i dobra vinska karta. Bistro će raditi pet dana tjedno, zatvarat će ga u siječnju, a moći će uslužiti oko 50 gostiju. Otvorenje je planirano za polovicu travnja. Svatko tko ima želju postati dio tima ove priče, može se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
I doista, Rijeci kronično nedostaje formata kao što je Srdočev bistro i trenutno nema ozbiljnu konkurenciju u centru grada. Riječani, ako se zažele bistroa radije odlaze u Trst. Trst živi u svim godišnjim dobima, arhitektonski je vrlo zanimljiv, atmosfera je neodoljiva, a lokali s kvalitetnom gastronomskom ponudom po normalnim cijenama ondje nisu iznimka već pravilo. Malo tko se danas zadržava u strogom centru grada pa je riječka slika trenutno jako tužna. Hvalevrijedno je da postoje pokušaji razbijanja monotonije, hoće li biti dovoljni da prezime, pokazat će vrijeme. Najveći problem grada Rijeke je što ona nije turistički već tranzitni grad, a trenutno ne postoji dovoljno zanimljivih sadržaja koji bi natjerali građane na zadržavanje u njihovom gradu..
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....