Konoba Boba i Pelegrini započeli su s novom sezonom i otvorili svoja vrata. Pelegrini će u početku nuditi samo degustacijski meni u večernjem terminu od 18:30 do 21:30, osim nedjeljom kad su zatvoreni. Degustacijski meni započinje carpacciom ili sipom zatim nude riblju mlađ, Jakovljevu kapicu i patku paštu. Prilikom našeg posljednjeg posjeta Pelegriniju favorit nam je bio osobni favorit bio nam je tingul od patke s crnom paštom. Tingul, tingulet ili kokoš na tingul, staro je jelo, vrlo karakteristično za Dalmaciju, koje se najčešće služi uz njoke ili tjesteninu, a varijanta je gulaša. Jedan od najjednostavnijih recepata jest da se na luku pirjaju manje atraktivni komadi mesa, poput krilca, bataka, ponekad i iznutrica, a kasnije se doda i domaća šalša. Posebna delicija koja se znala pripremati u okolici Skradina je i fazan na tingul, koji se priprema s bijelim vinom. Varijanta s patkom toliko je snažno, moćno i ekspresivno jelo da ćete vrlo vjerojatno žudjeti za dvostrukom porcijom. Degustacijski slijed zaključuju s jelom čija je glavna namirnica rak ili orzo, a za desert možete birati između slatkog od badema ili jagoda. Cijena degustacijskog menija je 165 eura.
Konoba Boba otvorila se 18. travnja i za sad će raditi sve dane u tjednu osim ponedjeljkom i možemo ih svrstati na listu naših omiljenih restorana.
je jedan od naših omiljenih restorana. Prilikom svakog ali baš svakog posjeta jela su jednako precizno napravljena bez mnogo intervencije u namirnicu. Njihove hladne pjate je grijeh propustiti. Bez puno filozofiranja i cifranja ondje ćete pojesti jedan od najboljih tuna tartara ne samo u Dalmaciji, već i u cijeloj zemlji. Carpaccio im je jednako dobar, ako ne i bolji. Ondje se isplati ići pa čak i samo na nekoliko hladnih pjata s čašom vina. Ono što apsolutno morate kušati su tagliolini s ikrom morskog ježinca pa čak i pod cijenu da niste preveliki ljubitelj ježinca ili tjestenine. Inače, tagliolini ili taglierini tjestenina je vrlo slična tagliatellama, ali daleko tanja. Vinska karta im je jako dobra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....