Ovo je najjednostavniji recept za čokoladnu tortu. Možete ju ispeći kad vam padne šećer u pola noći , za prigode u školi na koju ste možda zaboravili i treba vam stvarno brzo rješenje ili jednostavno želite nešto jako slatko. Stiže recept:
Biskvit
- 150 g oštrog brašna pomiješanog s 1 vrećicom praška za pecivo
- 30 g kakaa
- 175 g muscovado šećera
- 175 g omekšalog maslaca
- 3 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 50 g otopljene tamne čokolade
Krema
- 200 g omekšanog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 g otopljene tamne čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite pleh za pečenje. Sve sastojke za biskvit pomiješajte zajedno u posudi i miksajte dok ne dobijete homogenu kremu. Ako vam se smjesa čini pregusta dodajte nekoliko žličica vode i ponovno sve izmiksajte. Smjestu stavite u pleh za pečenje i pecite 30 minuta. Zatim ostavite 5 minuta da se “odmori”.
Za kremu pomiješajte maslac, šećer i čokoladu te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Nakon čega ju razmažete po biskvitu. Ako želite tortu na više katova. Dobiveni biskvit oprezno prepolovite koncem na dva dijela, a kremu jednolično rasporedite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....