Omiljena slastica

Slavna manekenka ne može bez ‘guilty pleasurea‘ koji vole i Hrvati: ‘Bez problema ih pojedem deset‘

Gisele Bundchen

 Shutterstock/Canva
Inače slijedi strogu dijetu bez bijelog šećera, bijelog brašna, kofeina, gljiva i mliječnih proizvoda, no ponekad si daje oduška

Engleski izraz guilty pleasure ušao je duboko i u naš svakodnevni govor, a koristi se kako bi opisao nešto što osoba voli ili uživa u tome, ali osjeća neku vrstu krivnje zbog tog užitka, koji je obično pomalo kičast, sladunjav, ima puno kalorija ili ga većina društva smatra nepopularnim. Guilty pleasure može biti hrana, glazba, film, reality show, navika ili aktivnost, a ovaj izraz često odražava društvene norme i očekivanja jer osoba može osjećati krivnju zbog uživanja u nečemu što društvo možda ne cijeni ili ne podržava.

U Hrvatskoj smo otprije dvije godine posebno vezani za ovaj izraz jer nas je pjevačica Mia Dimšić predstavljala na Euroviziji s istoimenom pjesmom. Novinari, naravno, nisu propustili priliku pitati je koji je njezin guilty pleasure.

- Kulen! - odgovorila je pjevačica bez puno razmišljanja, pa potom spomenula još čobanac te fiš paprikaš.

image
Josip Moler/Cropix

Iako s malo osjećaja krivnje, guilty pleasure je na prvom mjestu nešto u čemu uživamo te on ima cijeli niz pozitivnih aspekata. Često nam služi kao bijeg od svakodnevnih briga i stresa, pomaže nam da privremeno zaboravimo na probleme i opustimo se. Ako je naš guilty pleasure nešto što nam pruža radost, sreću ili smijeh, to može pozitivno utjecati na emocionalno blagostanje. Ponekad je važno dopustiti si uživanje u stvarima koje jednostavno čine da se osjećamo dobro. Osim toga, guilty pleasurei često odražavaju osobne ukuse i sklonosti, zbog čega uživanje u njima može biti izraz naše individualnosti, ali i sredstvo preko kojeg se povezujemo s drugima.

Mia Dimšić nije jedina poznata osoba koja je javno progovorila o svojim guilty pleasureima. Dapače, to je stvar koju novinari često vole postaviti u intervjuima sa celebima, a zbog toga smo istražili što na ovu temu kažu velike svjetske zvijezde.

Beyoncé obožava pizzu

Glazbena diva u intervjuima je otkrivala da je nedjelja dan u kojem jede što god poželi, a omiljena stvar koju si voli oprostiti je pizza. Njezin suprug, reper Jay Z, je, još i k tome, medijima rekao da Beyoncé na pizzi voli ekstra umak od rajčice i dodatnu dozu jalapeno rajčica, što je njemu, kao rođenom Njujorčaninu, nedopustivo. Stanovnici toga grada smatraju pizzu jednom od najvažnijih okosnica tamošnje gastronomije, a jedna od ključnih stvari je da na njoj ne smije biti previše umaka od rajčice.

Oprah beskonačno leži u kadi

"Moj je hobi kupanje. Ako mi želite nešto pokloniti, neka to bude bilo koja vrsta soli ili ulja za kupanje. Možete mi kupiti bilo što što je vezano za kupke", rekla je velika TV zvijezda 2018. godine u The Late Late Showu, emisiji Jamesa Cordena. Tom je prilikom otkrila i da doma ima ručno izrađenu kadu od mramora i oniksa, koja je izrađena baš po obliku njezinog tijela.

Meghan Markle je za čašu vina i pomfrit

Bivša glumica i vojvotkinja od Sussexa kaže da bi mogla cijeli dan jesti pomfrit.

"Vikendom je baš sve dopušteno. Moje je mišljenje da ćete, ako si bilo što uskraćujete, samo još više željeti tu stvar. Zbog toga je važno pronaći ravnotežu. Trudim se jesti stvarno dobro i kvalitetno tijekom tjedna, a zatim si priuštiti što god želim za vrijeme vikenda", izjavila je za Cosmopolitan.

Gisele Bündchen obožava krafne

Iako to na prvu možda ne biste povezali s vrhunskim supermodelom, ova brazilska manakenka i UN-ova ambasadorica dobre volje obožava krafne. Iako je za Wall Street Journal ispričala kako inače slijedi strogu dijetu bez bijelog šećera, bijelog brašna, kofeina, gljiva i mliječnih proizvoda, priznala je kako obožava krafne.

"Ne mogu pojesti jednu. Ako idem jesti, pojest ću ih barem deset. Volim kad su sitne... To mi je najveći guilty pleasure", rekla je.

Ne sumnjamo kako bi Gisele bila oduševljena i jednom hrvatskom lokalnom slasticom - Pan-pek krafnom s punjenjem od marelice.

image
Pan-pek

Svaka njihova krafna je rađena prema tradicionalnoj, originalnoj recepturi i svaki dan svježe i ručno pečena kako bi uvijek bila topla, meka, prozračna, slasna i domaća. Iako je ona jedan od omiljenih Pan-pek proizvoda tijekom cijele godine, potražnja za njom je posebice velika baš u ovo vrijeme, u doba Fašnika. Zbog toga su u Pan-peku dizajnirali i posebnu ukrasnu kutiju za pakiranja od šest ili 12 komada, što može biti idealno za poklon kojim ćemo počastiti kolege, prijatelje i obitelj.

Marelica nije jedina zvijezda

Pan-pek u veljači siri svoju ponudu pa će se, osim prefine tradicionalne krafne s nadjevom od Podravkinog džema od marelice, uskoro moći naći još odličnih okusa. Ako ste se zaželjeli malo drugačijih kombinacija i okusa, ne propustite probati Pan-pekovu Lino Lada krafnu. Spojili su svoju recepturu za krafnu s omiljenim Lino Lada nadjevom i rezultat je neodoljiv.

Također, kad je čokolada u pitanju, odgovor je uvijek - da! Zato je njihova čoko krafna punjena čokoladom i prelivena čokoladnom glazurom. A za dozu ekscentričnosti i otkačenosti brine i uvijek tražena roza krafna, koja savršeno upotpunjuje širok izbor Pan-pek krafni.

Mariah Carey se kupa u hladnom mlijeku

Vlasnica najvećeg božićnog hita kaže da ne želi odati baš sve svoje beauty tajne, no s Guardianom je podijelila da se voli kupati u mlijeku. Ova diva je još od ranih 2000-ih godina bila na glasu kao prava zvijezda puna raznoraznih prohtjeva, zbog čega su o njoj kružile brojne glasine koje je Guardianov novinar odlučio provjeriti. Htio je iz prve ruke doznati je li istina da je za jedan svoj nastup tražila 20 bijelih mačića i sto golubova te zahtijeva li doista da svi hoteli u kojima boravi imaju zlatne slavine. Pjevačica je sve te optužbe odbacila, no na posljednjem je pitanju skoro ‘pala‘. Naime, novinar je pitao je li istina da se kupa u mineralnoj vodi, a ona je odgovorila da nije, ali da uživa u kupkama od mlijeka. I to hladnog.

Gwyneth Paltrow jednom tjedno zapali cigaretu

Ova Oscarovka i vlasnica lifestyle brenda Goop poznata je po tome što promovira zdravi stil života, no Harper‘s Bazaaru je priznala da subotom navečer zapali jednu cigaretu.

"Obično to bude uz čašu crnog vina. Volim te trenutke jer imaju nešto zločesto u sebi. Taj balans čini život vibrantnim. Na koncu, život se treba živjeti", izjavila je Paltrow, prenosi Paradise.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Pan-peka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:49