Na veselje Zagrepčana, na Strossmayerovu trgu od 2. do 13. rujna održat će se Zagreb Burger Festival. Dakako, uz pridržavanje propisanih mjera zbog epidemije, ljubitelji burgera moći će uživati u klasicima, ali i novim okusima, i uvjereni smo da jedan dan neće biti dovoljan za isprobati sve novotarije koje pripremaju kuhari na svojim kućicama čiji je broj ove godine, zbog epidemije smanjen, ali ponuda nije! Sprema se pravo gastronomsko natjecanje, tko će bolje i tko će više svojom novom ponudom iznenaditi goste.
Obilazeći kućice ugledat ćete poznate kuhare i vrsne ugostitelje. Marin Medak iz restorana RougeMarin premijerno će predstaviti Buhtla burger, a Mario Mihelj iz restorana El Toro ovoga puta surađuje s Black Angus farmom braće Maturanec. Chef Marko Palfi nudit će Dekadent - burger u ograničenoj količini (morat ćete požuriti!) od ribeye odreska iz suhog zrenja i ribljom varijantom burgera te će jedini nuditi i vegetarijanski burger. Mate Janković će ponudu svojih burgera posložiti prema ljutini, a Ivan Pažanin će svojom ponudom pružiti “šetnju” po Mediteranu. Osim mesnih delicija poznatih kuhara, na Zagreb Burger Festivalu moći ćete kušati i burgere poznatog lanca Submarine (El Primero - 100% junetina iz lokalnog uzgoja, Special Submarine umak, listići baby kelja, špinata i blitve, dimljena dalmatinska panceta, grilani dimljeni sir, prženi hrskavi luk i BBQ mayo i La Fantasie 100% junetina iz lokalnog uzgoja, svježa rukola, brie sir, foie gras - pašteta guščje jetre, crni kavijar, umak od istarskog bijelog tartufa), te burgere Reshetka International koji će prvi put nuditi burger od bifteka Đurina Frende, odležan u dry ageru.
Na kućici Brewbites dočekati će vas kuhar Goran Nišević kojeg smo posjetili u kuhinji zagrebačkog Brewbites - American restaurant&sports bara.
- Recepture su već gotove, tim je uigran i samo čekamo da se ‘uselimo’ u svoju kućicu - odgovorio nam je Goran Nišević i nastavio: - Odlučili smo se za ponudu tri burgera, tako da će biti za svakog ponešto. Cheesy Summer Burger se sastoji od junećeg burgera s Bites umakom, a obogaćen je velikom količinom cheddar i gouda sireva, iceberg salatom, rajčicom i kiselim krastavcima. On će biti u bijelom brioche pecivu. Specijalno za festival kreirali smo Spicy Senorita burger od junećeg mesa s dimljenom mozzarellom i Salsa Fire ljutim umakom kao bazom, te iceberg salatom, rajčicom i kiselim krastavcima. Njega ćemo posluživati u crvenom brioche pecivu jer ljuto je IN - nastavio nam je objašnjavati Nišević spretno okrećući na vrućoj ploči burger u kuhinji restorana gdje smo ga posjetili.
- Treći burger će biti u crnom brioche pecivu, a kreirali smo ga u suradnji s Meat The Kingom. Naime, oni će raditi burgere od crne slavonske svinje, a mi upravo kuhamo, odnosno karameliziramo ljubičasti luk - pokazao nam je Nišević i dodao kako će u ovom burgeru, dovitljivog imena, Leteće Krme, biti još i rajčica, bites umak i iceberg salata.
Dakako da smo do kraja iskoristili priliku snimajući u kuhinji Brewbites bara, pa smo zamolili kuhara Gorana Niševića da nam oda recept za umak Salsa Fire koji će sigurno oduševiti ljubitelje ljutine.
Za tekuće gušte, osim Staropramena i njihove pive, pobrinut će se cocktail majstori Marin Nekić na Jamnica Gemišt&Nachos trucku s gemišt varijacijama, Adriano Nejašmić iz Mangoste s koktelima te GINgle Bells s bogatom ponudom ginova. Ljubitelji slatkog sigurno će posjetiti kućicu Roberta Hromalića, koji je posebno za ovu prigodu uz kolače osmislio i dva nova sladoledna okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....